Hercegovačko podzemlje: Polaznici tečaja se upoznali s izazovima i ljepotama podzemnog svijeta

Proteklog vikenda, od petka do nedjelje, održan je deseti po redu Vikend Speleologije, koji je okupio zaljubljenike u istraživanje podzemnih prostora iz cijele regije.

Prvi dan vikenda protekao je u učenju i edukaciji, kako su polaznici tečaja sudjelovali u nizu predavanja na temu "Opasnosti u speleologiji", "Materijalno-tehnička oprema i sigurnost u speleološkim objektima" te "Orijentacija i topografija", pripremajući se za aktivnosti koje ih očekuju u narednim danima.

Subota je bila rezervirana za praktični dio obuke, gdje su polaznici imali priliku primijeniti stečeno znanje na stijeni u Bučićima. Cijeli dan posvetili su ponavljanju i usvajanju novih tehnika, pripremajući se za izazove koji su ih očekivali sljedeći dan. Nedjelja je bila vrhunac vikenda, kada su polaznici imali priliku započeti svoje prvo speleološko iskustvo ulaskom u "Bilićevu jamu" na Raškoj Gori. Jama, poznata po svojoj koljenastoj morfologiji i dubini od oko 80 metara, predstavljala je izazov, ali i priliku za polaznike da primijene svoje vještine i znanje. "Ovo je bila prilika koju smo svi jedva čekali - prvi ulazak u pravu jamu. Bili smo izuzetno zadovoljni kako su naši polaznici savladali izazove i pokazali respektabilno znanje i vještine", rekli su nam iz Speleološkog društva Herceg. U galeriji koja prati ovu vijest možete pogledati fotografije i doživjeti atmosferu koja je obilježila ovaj vikend speleologije. Za mnoge polaznike, ovo je bio početak uzbudljivog putovanja u svijet speleologije i istraživanja podzemnih prostora.

 
index Instagram400x230 youtube