Aleksandar Vučić na štandu Vinarije Nuić hvalio žilavku |video]

U Beogradu je jučer otvoren sajam "Vinska vizija Otvoreni Balkan", zapravo prva konkretna inicijativa projekta Otvoreni Balkan.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, kao domaćin sajma nije krio zadovoljstvo, hvaleći broj izlagača iz regije, ali i svijeta, a njegovo pojavljivanje pred medijima može se okarakterizirati i kao ushićenje viđenim i ponuđenim. Posebno dobro Vučić je ocijenio hercegovačku žilavku, koju je na sajmu predstavila vinarija Nuić. Zapravo, prema onome što prikazuje video, kojeg su snimile kolege s TV Pink, predsjednik Srbije došao je namjenski i vrlo dobro pripremljen na štand Vinarije

Nuić, nazvavši samu vinariju poznatom, upoznajući sa zemljopisnim podrijetlom žilavke i crnogorskog premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića. Vučićevo oduševljenje žilavkom bilo je toliko, da je, poput pravog sommeliera, svom crnogorskom kolegi objašnjavao voćne note Nuićeve žilavke, te hvalio smanjenu kiselost, tipičnu za ovu sortu.

Zanimljivo je i kako je Vučić žilavku predstavio vinom koje proizvode Hrvati, u Ljubuškom, tražeći od domaćina i točnu lokaciju vinograda (Crnopod), ali je kasnije dodao kako je riječ o Bosni i Hercegovini. Uostalom, pogledajte čitav video.

 
index Instagram400x230 youtube