Vinarija Begić o zapisima vinarske savjetnice kraljice Elizabete

Britanska vinska kritičarka, novinarka i vinska spisateljica Jancis Mary Robinson ostavlja kolumne na svojoj stranici JancisRobinson.com.

Ona također daje savjete za vinski podrum kraljice Elizabete II.

U jednoj kolumni podijelila je iskustvo o njoj, do tada, malo poznatom izvoru balkanskih vina. Što je više istraživala zemlje bivše Jugoslavije to se više produbljivala njezina fascinacija za ovaj kutak Evrope. Bosnu i Hercegovinu doživjela je kao “mikrokosmos izazova”… “fascinantnu” , “lijepu”, “dramatičnu”, “gostoljubivu” a ponekad i “šokantnu” zemlju čija vina su joj pomogla da ispriča svoju priču. Tom prilikom napravila je spisak ostavivši ga u bazu podataka o ukusnim vinima.

Među vinima razvrstanim po bojama, “Plavac Rose” Podruma Begić, iz Prologa kod Ljubuškog, stoji jedinstven u kategoriji ružičastih vina: “Rose Podrum Begić, Plavac Rose 2018. Prilično blijedo ružičasta sa privlačnim nosem, svježim voćem maline i elegatnom strukturom. 13,3%”

Šta smijem reći poslije stručnjaka koji se brine o engleskom kraljevskom podrumu, osim da postajem vlasnica 246. butelje vrhunskog vina, sunčanog, suhog i blagoslovljeng kraja Hercegovine uz dodir lijepe Dalmacije.

Plavac Rose, 2019 i 13% Vol., od sorte Plavac Mali i Plavka, odnjegovan u obiteljskom podrumu Leona i Branimir Begic.

Posjetom službenoj stranici www.podrum-begic.com moći ćete upoznati priču Podruma, pogledati ali i poručiti vina.


 

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 25 Veljača 2021 22:24
 
index Instagram400x230 youtube