Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić podnio ostavku, odlazi u Hrvatski sabor

Istaknuto Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić podnio ostavku, odlazi u Hrvatski sabor

Gradonačelnik Ljubuškog, Nevenko Barbarić, nakon jučerašnje, službene objave izbornih rezultata od strane Državnog izbornog povjerenstva RH, jučer je Središnje izborno povjerenstvu BiH izvijestio o ostavci na dužnost gradonačelnika.

Tu informaciju za Dnevni list potvrdio je i sam Barbarić, kazavši da je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Ljubuškog te da je sada na potezu SIP koji bi trebao potvrditi vršitelja dužnosti gradonačelnika do sljedećih lokalnih izbora.

“Da, sukladno zakonu ja sam podnio ostavu na mjesto gradonačelnika Državnom izbornom povjerenstvu i sada je na potezu SIP. Od danas (jučer, 16.srpnja op.au.), ja više nemam ovlasti kao gradonačelnik”, rekao je Barbarić, koji je prvi čovjek Ljubuškog od 2004. godine, kada je preuzeo dužnost načelnika Općine, a tijekom njegovog mandata Ljubuški je dobio i status Grada.

Čeka se ime v.d. gradonačelnika

O svom nasljedniku nije mogao ništa kazati jer, kako kaže, on ne zna koja bi osoba mogla biti novi gradonačelnik Ljubuškog.

O novom imenu odlučivati će Gradski odbor HDZ-a BiH. No, i tu previše ne žele o novom imenu, kratko kazavši kako će sve biti poznato u sljedećih nekoliko dana. U medijima se već prije nagađalo o novom gradonačelniku ovog hercegovačkog gradića, a u tom kontekstu navodilo se i ime Tonija Kraljevića, aktualnog dopredsjednika Vlade ŽZH-a i ministra financija, predsjednika GO HDZ Ljubuški i člana Predsjedništva HDZ-a BiH.

U ovoj kadrovskoj križaljci spominje se i mladi direktor JP Parkovi Ljubuški, Vedran Markotić.

Ipak, jesu li u pitanju samo ova dva imena ili je posrijedi drugi kandidat, na službenu potvrdu još će se sačekati nekoliko dana.

Barbarić: Bit ću vaš čovjek u Zagrebu

Već odmah nakon objave preliminarnih izbornih rezultata bilo je jasno da Barbarić ide u Hrvatski sabor te je on putem Facebook profila čestitao na pobjedi predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, a svojim biračima poručio da će biti “njihov čovjek u Zagrebu”.

“Čestitam predsjedniku HDZ-a gosp. Andreju Plenkoviću na pobjedi HDZ na izborima za Hrvatski sabor. Čestitam svim izabranim zastupnicima i zastupnicama. Zahvaljujem svim hrvatskim državljanima izvan Republike Hrvatske koji su izišli na izbore za Hrvatski sabor i svoj glas dali Listi HDZ za XI. izbornu jedinicu za SIGURNU HRVATSKU.

Zahvaljujemo Vam što ste mi svojim glasom ponovno ukazali povjerenje i dali veliku podršku te ponovno dajem obećanje da Vas neću iznevjeriti i da ću predano raditi na jačanju gospodarske suradnje Republike Hrvatske i prostora BiH u kojima žive Hrvati i privlačenju investicija iz Hrvatske u naše krajeve. Osobno jamčim da ću biti spona svima onima koji će u našoj županiji i cijeloj Bosni i Hercegovini raditi na svim razvojnim projektima, ali i prilikom rješavanja problema. Bit ću vaš čovjek u Zagrebu, na mjestu gdje se donose odluke”, poručio je tada Barbarić koji uskoro odlazi u Zagreb sa četverogodišnjim mandatom hrvatskog saborskog zastupnika iz kvote dijaspore.

 
index Instagram400x230 youtube