Na ljubuškoj tržnici nadaju se povratku na staro

Istaknuto Na ljubuškoj tržnici nadaju se povratku na staro

Nije nepoznanica da se na ljubuškoj tržnici nude raznoliki proizvodi, a prodavači, bilo ljeto ili zima, čekaju svoje vjerne kupce koji od njih kupuju domaću robu.

Pamte neki od njih i bolje dane, ali na odustajanje od prodaje i ne pomišljaju. Među njima je i Mijo Bebek, koji je u ovom poslu već godinama, iako je prije ljubuške tržnice njegovo odredište bila ona u Čapljini.

Pristojna zarada

„Nastavio sam obiteljsku tradiciju bavljenja poljoprivredom, a u tome mi pomaže i moja obitelj. Možemo pristojno zaraditi, bez obzira na to što vremena nisu najidealnija. Spašavaju nas, a što drugo, nego kvalitetni proizvodi“, kaže Bebek za Dnevni list.

Tržnica je, govori nam, oživjela nakon pandemije koronavirusa, a kupaca ima čak i iz Hrvatske.

„Nadamo se da su nedavni tužni prizori iza nas te da nas čekaju bolja vremena i ustaljen raspored na koji smo navikli“, navodi Bebek, dok čekamo da nam prezentira bogatu ponudu na svom štandu.

Voće, povrće, ulje…

Kod njega trenutačno možete pronaći bijeli luk po cijeni od 6 KM po kilogramu, crveni luk, tikvice i krastavce za 2 KM, dok je cijena paprika 4 KM, a rajčica 3 KM. Za isti iznos možete kupiti i blitvu, raštiku te kelj, mahunu za 6, a krumpir za 1,50 KM ili za 1 KM ako je riječ o prodaji u gajbama.

Ako vas, pak, zanima voće, trešnje i jagode se prodaju po cijeni od 4 KM, višnje i breskve po 3, kajsije po 5, a u ponudi je i med koji možete kupiti za 15 KM po kilogramu. Bebek kupcima nudi i bučino ulje koje se prodaje po cijeni od 30 KM, dok maslinovo košta 20.

„Trudimo se našim kupcima ponuditi svježe voće i povrće i ostale proizvode, a oni nisu samo tu zbog kupnje. Često „proćakulamo“ o nekim zanimljivim i aktualnim temama. Radni dani su nam uvijek zanimljivi“, govori Bebek te zaključuje kako i u najtežim situacijama ne treba odustati, jer uvijek se nađu oni koji znaju nagraditi trud i zalaganje svakog prodavača.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 09 Lipanj 2020 09:29
 
index Instagram400x230 youtube