Dr. Landeka o slučaju osobe koja je preminula u SKB-u Mostar

Istaknuto Dr. Landeka o slučaju osobe koja je preminula u SKB-u Mostar

Dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški i član županijskog Stožera Civilne zaštite se u svom redovnom izvještaju za Radio Ljubuški osvrnuo na slučaj osobe koja je prije dva dana preminula u SKB-u Mostar, a koja je imala zdravstveni karton Domu zdravlja Ljubuški.

„Želio bih uputiti izraze sućuti obitelji osobe koja je preminula prije dva dana u SKB-u Mostar od posljedica infekcije koronavirusom. Radi se o osobi koja je imala prebivalište na području Međugorja, a koja je bila osiguranik Zavoda za zdravstveno osiguranje naše županije s  zdravstvenim kartonom u Domu zdravlja Ljubuški. Naša je doktorica redovito pratila zdravstveno stanje tog bolesnika u kućnim uvjetima. Nakon što je došlo do pogoršanja simptoma bolesti, osoba je 6. travnja upućena na bolničko liječenje te je 13. travnja, unatoč poduzetim mjerama intenzivnog liječenja, nažalost došlo do smrtnog ishoda“, objasnio je Landeka.

On je dodao kako tijekom jučerašnjeg dana nije bilo testiranja na području Ljubuškog.

„Jutros smo preko mobilnog tima testirali pet osoba, rezultate očekujemo kasno navečer ili možda ujutro“, rekao je dr. Landeka.

On je prenio i informacije iz PU Ljubuški.

„Nije bilo kršenja mjera samoizolacije niti mjera policijskog sata. Na ulazima u naš grad postavljeni su policijski punktovi gdje se provjerava ulazak i izlazak svih osoba. Propuštaju se samo osobe s propusnicama“, objasnio je Landeka.

On dodaje kako građani Ljubuškog u posljednje vrijeme pokazuju društveno odgovorno ponašanje.

„Prijavljuju svaku sumnju u nepoštivanje zapovijedi Civilne zaštite, a policijski službenici provjeravaju te prijave u najkraćem mogućem roku“.

Landeka se na kraju zahvalio građanima jer se pridržavaju svih propisanih mjera zbog čega je epidemiološko stanje na području Ljubuškog stabilno, to je jedan od  rijetkih gradova bez potvrđenih slučajeva virusa.

„Jedino na taj način možemo održati ovu situaciju“, zaključio je Landeka.  

Epidemiološko stanje na području našeg grada stabilno.

 
index Instagram400x230 youtube