U Ljubuškom izdano 640 propusnica, 170 poljoprivrednika prijavilo štetu uzrokovanu mrazom

Stožer civilne zaštite Grada Ljubuškog dosad je izdao 640 propusnica za kretanje tijekom policijskog sata, u svrhu obavljanja zadataka provođenja i nadzora nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa,

dokazivanja da se radni proces odvija u smjenama, na prijedlog poslodavca, te u svrhu obavljanja novinarskih zadataka, što uključuje najviše dva novinara po mediju.

Od početka izdavanja propusnica, tek nekoliko njih je odbijeno, a bilo je i onih koji su ih zloupotrebljavali.

Trenutačno stanje, kako Bolji Ljubuški saznaje iz Stožera civilne zaštite Grada Ljubuškog, je zadovoljavajuće. Građani su shvatili ozbiljnost situacije te se pridržavaju izrečenih mjera i propisa, doprinoseći tome da je Ljubuški jedno od rijetkih mjesta u kojem nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Budući da je i Zapadnohercegovačka županija uvela zabranu kretanja izvan mjesta prebivališta, osim u svrhe odlaska na posao ako je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica, iz Stožera smo dobili podatak kako je po tom pitanju u Ljubuškom izdano 200 propusnica.

Osim za spomenuto, Stožer civilne zaštite Grada Ljubuškog zaprima i prijave šteta poljodjelaca na svojim imanjima, uzrokovanim niskim temperaturama koje su u znatnoj mjeri uništile poljoprivredne kulture, osobito krumpir.

Do danas je zaprimljeno 170 prijava, a nakon što se odredi kranji rok, glavni zadatak imat će povjerenstvo za procjenu šteta.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 14 Travanj 2020 20:44
 
index Instagram400x230 youtube