Agape, Frama Humac, biciklisti, Gimnazija Ljubuški – svi žele pomoći potrebitima [Jedan je Ljubuški]

Ljubuški se može pohvaliti s najraznovrsnijim adventskim programom u sklopu kojeg se građanima nude domaće delicije, klizalište i predstave za najmlađe, glazbena druženja… Sve se odvija u Zimskom gradu na Trgu dr. Franje Tuđmana, a usporedo s tim u tijeku je i humanitarni sajam Udruge mladih Agape koji je svoja vrata otvorio u ponedjeljak.

Manifestacija je to s ciljem pomoći socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima s područja Ljubuškog, a podržavaju je i rado joj se odazivaju tamošnji građani i njihovi gosti iz susjednih gradova i općina.

„Puno nam znači podrška sugrađana koji su i ove godine susretljivi i često nam tijekom sajma nude pomoć. Što se tiče ponude, imamo hercegovačke i dalmatinske specijalitete, slastice, rukotvorine domaćih rukotvoraca, knjige domaćih pisaca, kuhano vino i džin, prženi spiralni čips…, a sve navedeno nudi se po povoljnim cijenama. Vrijedi istaknuti i naše glazbenike te njihov nemjerljiv doprinos kroz ovih nekoliko godina“, kazao je Ivan Mlinarević, predsjednik Udruge mladih Agape.

Prigodnu humanitarnu akciju i adventsko druženje organiziraju i Frama Humac te mladi iz ove župe. Naime, pri kraju je akcija Obitelj za obitelj u kojoj se prikupljaju paketi za siromašne župljane. Framaši i mladi Humčani podijelit će preko 300 paketa i tako pokušati tim obiteljima barem malo uljepšati najradosniji kršćanski blagdan.

Istu namjeru imaju i učenici Gimnazije Ljubuški te njihovi profesori koji su, kako poručuju, željeli pokazati da škola ne mora nužno biti knjiga koju treba naučiti, nego da se uz malo dobre volje može naučiti pravim vrijednostima života.

Dodajmo i to kako ni ove godine izostati tradicionalna blagdanska akcija darivanja krvi na Humcu. U četvrtak će je provesti Crveni križ Ljubuški u suradnji s Transfuzijskim centrom KB Mostar i humačkim Franjevačkim samostanom, a svi koje žele darovati krv to mogu učiniti od 10 do 12 sati.

Svoj doprinos odlučio je dati i Biciklistički klub Ljubuški tako što će organizirati malu humanitarnu biciklijadu za djecu s teškoćama u razvoju. Biciklijada će se održati u nedjelju, 22. prosinca, a start je planiran u 14 sati na Trgu hrvatskih branitelja.

„Ponesite kapicu i osmijeh. U slučaju kiše, druženje će biti pod šatorom“, naveli su iz Biciklističkog kluba Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube