U čarobnom ambijentu zelenog gradskog parka ovog će se vikenda slaviti autohtona i svestrana sorta Hercegovine i Zagore

U prekrasnom ambijentu gradskog parka u Ljubuškom ovog će vikenda sve biti u znaku vina i autohtonih sorti Hercegovine i Dalmatinske zagore.

Zvijezda festivala i vinskih čaša bit će sorta po kojoj festival i nosi ime – trnjak. Drugi Trnjak fest traje dva dana, a glavni festivalski program predviđen je za subotu 22. lipnja. Nakon veličanstvenog prvog izdanja gdje smo imali mogućnost kušati vina 24 proizvođača iz Hercegovine i Dalmatinske zagore, organizatori i ove godine obećavaju vrhunski događaj. Kako nasadi ove sve popularnije sorte iz godine u godinu rastu, tako ćemo ove godine imati 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma ali i 10 izlagača koji će biti zaduženi za gastro kutak.

PREDAVANJA, DEGUSTACIJE I RADIONICE POSVEĆENE TRNJAKU

Prvi dan, u petak 21. lipnja, rezerviran je za druženje medija, blogera i novinara koji će posjetiti vinarije koje proizvode vina od sorte Trnjak sa područja Hercegovine i Dalmatinske zagore. Drugi dan će svi posjetitelji imati priliku uživati u obličnih hercegovačkim vinima. U Kulturnom centru od 14 do 16 sati održat će se stručna predavanja na temu Trnjak, koja će voditi eminentni predavači: Edi Maletić, Milan Budinski, Željko Andabaka, Marijo Leko i Marina Vranješ.

Od 17 do 18 sati, pod vodstvom sommeliera Daniela Čečavca, u Gradskoj galeriji bit će organizirana vođena radionica i degustacija „Trnjak u kupažama“. Na njoj će se ukazati na ulogu Trnjka u različitim kupažama s ostalim vinskim sortama.

 

U PREKRASNOM AMBIJENTU GRADSKOG PARKA LJUBUŠKI PREDSTAVLJA SE 26 VINARA

Od 19 sati u Gradskom parku u Ljubuškom počet će službeni dio Trnjak Festa, u sklopu kojeg će svi posjetitelji moći kušati najbolja vina od sorte Trnjak na jednome mjestu. Prekrasni Gradski park će se tako na jednu večer pretvoriti u veliku eno-gastro ali i glazbeno-scensku manifestaciju, gdje će posjetitelji pored vrhunskih vina i gastro delicija moći uživati u nastupu renomiranih glazbenika. Kao i prošle, tako i ove godine proglasit će se dva ambasadora Trnjak Festa, koji će promovirati ovu sve popularniju sortu vinove loze.

BOGATA GASTRO PONUDA I GLAZBENI PROGRAM

Gosti festivala će također moći uživati u bogatom gastro kutku i vrhunskom glazbenom programu na kojem nastupaju Hana Paraušić (harfa), Anastasia Kaptelova (vokal) i Ivan Džajić (kontrabas). Kušajte najbolje Trnjke svijeta na jednom mjestu, uz ukusne delicije i atmosferu punu zabave, dođite u gradski park u Ljubuškom zbog vrhunskih vina, a ostanite zbog uspomena. Detaljne informacije možete pronaći na ovom linku.

 
 

 
 
Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 20 Lipanj 2024 09:12
 
index Instagram400x230 youtube