‘Trnjak Fest‘ okuplja proizvođače vina od najfascinantnije stare autohtone sorte loze Hercegovine i Dalmatinske zagore

Ove godine pred vama je drugo izdanje "Trnjak Festa", koji će i ove godine trajati dva dana. Glavni festivalski dio predviđen je za subotu, 22. lipnja, u prekrasnom ambijentu Gradskog parka u Ljubuškom.

Nakon veličanstvenog prvog izdanja, na kojem smo imali mogućnost kušati vina 24 proizvođača iz Hercegovine i Dalmatinske zagore, organizatori i ove godine obećavaju vrhunski događaj.

Kako nasadi ove sve popularnije sorte iz godine u godinu rastu, tako ćemo ove godine imati 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma, ali i 10 izlagača koji će biti zaduženi za gastronomski kutak.

Prvog dana, u petak 21. lipnja, predviđeno je druženje medija, blogera i novinara, koji će posjetiti vinarije koje proizvode vina od sorte trnjak s područja Hercegovine i Dalmatinske zagore. U Hercegovini ćemo posjetiti Podrum "Vilinka" na Sretnicama, Vinariju "Čitluk" i restoran "Romanca" u Mostaru.

Putovanje se dalje nastavlja uza samu granicu s Republikom Hrvatskom u smjeru Vrgorca, gdje će se u mjestu Podprologu posjetiti "Vina Erceg", a zanimljivo putovanje završava u Imotskom, gdje će se lokalne vinarije predstaviti u Mozaik dvorani, vrijednom remek-djelu i kamenitom mozaičkom muzeju Imotske krajine. Dan završava u restoranu "Tri Sunca", gdje će se organizirati degustacijski meni u sljedovima i tu ćemo upariti jela od lokalnih namirnica s vinima od sorte trnjak.

image

Brojni su došli na prvi Festival trnjaka u Ljubuškom

Meri Siovic/

Drugi dan, u subotu 22. lipnja, rezerviran je za Ljubuški, gdje će se u Kulturnom centru od 14 do 16 sati održati stručna predavanja o trnjaku, koja će voditi eminentni predavači: Edi Maletić, Milan Budinski, Željko Andabaka, Marijo Leko i Marina Vranješ.

Od 17 do 18 sati, pod vodstvom sommeliera Daniela Čečavca, u Gradskoj galeriji imat ćemo vođenu radionicu i degustaciju "Trnjak u kupažama", na kojoj će se ukazati na ulogu trnjaka u različitim kupažama s ostalim vinskim sortama.

Od 19 sati u Gradskom parku u Ljubuškom počet će službeni dio "Trnjak Festa", u sklopu kojega će svi posjetitelji moći kušati najbolja vina od sorte trnjak na jednome mjestu.

Prekrasni Gradski park tako će se na jednu večer pretvoriti u veliku enogastronomsku, ali i glazbeno-scensku manifestaciju, na kojoj će posjetitelji, osim u vrhunskim vinima i gastronomskim delicijama, moći uživati u nastupu renomiranih glazbenika.

TRNJAK_FEST_Najbolji_Trnjak.jpg

Kao i prošle, tako će se i ove godine proglasiti dva ambasadora "Trnjak Festa", koji će promovirati ovu sve popularniju sortu vinove loze.

Dobro došli na Trnjak Fest.

 
index Instagram400x230 youtube