NAJAVA: Izložba Saše Zečevića u Gradskoj galeriji Ljubuški

Gradska galerija Ljubuški - JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak Ljubuški organizira izložbu slika Saše Zečevića naziva „Plavi jahač“ čije će se otvorenje održati u petak 17. svibnja u 20 sati.

Magistra sakralnog slikarstva Kristina Ćavar o izložbi kaže: U slikarstvu Saše Zečevića se nalazi traganje za odgovarajućim tonom koji će oživjeti prikazanu sakralnu scenografiju. Plavi jahač ili neka druga srodna tema sukobljavaju su u asketskom duhu. Prikazuju suštu borbu između dobra i zla. U vrtlogu boja umjetnik traži odgovarajući zvuk, koji će titrajem „žicnuti“ oko i probuditi uspavalost promatrača.

Saša Zečević rođen je 1976. godine. Akademiju likovnih umjetnosti završio je 2002. godine na Širokom Brijegu u klasi prof. Ante Kajinića. Dugogodišnji je profesor/nastavnik likovne kulture u osnovnim školama u Ozimici, Novom Šeheru i Žepču. Više puta je izlagao na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Do sada je imao šest samostalnih izložbi. Živi i radi na Perkoviću.

 

 
index Instagram400x230 youtube