4. Ljubuški Outdoor Festival – Prijave otvorene još samo dva dana!

4. Ljubuški Outdoor Festival – Prijave otvorene još samo dva dana! Radio Ljubuški

Prijave za ovogodišnji, četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival otvorene su još samo dva dana, točnije do 15. svibnja!

Svi zainteresirani mogu se informirati o programu i prijaviti za sudjelovanje u svim sportskim disciplinama putem službene web stranice www.ljof.ba.

Festival LJOF 2024 održat će se ove godine od 23. do 26. svibnja, a radi se o festivalu koji je uistinu jedinstven u cijeloj regiji, a ne samo u Bosni i Hercegovini.  Ovaj sada već tradicionalni festival sporta, zabave i rekreacije na otvorenom povezuje i revitalizira kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote  Hercegovine duž svih natjecateljskih ruta. Paragliding natjecanje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu hercega Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Poziv volonterima

Ovogodišnji festival ponovno okuplja brojne volontere koji će tijekom svih festivalskih dana pomagati da organizatori, ali posebice i svi natjecatelji dobiju potrebnu podršku duž svih natjecateljskih ruta. Volonteri se i dalje mogu prijaviti za davanje doprinosa ovom istaknutom festivalu putem direktne prijave na link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlYfZRwYe0F02k-4OrYspyBjhdHvT-iwNkS5N9hGZ4bCzKLw/viewform

Organizatori poručuju da im je uz volontere potrebne za organizaciju i podršku natjecateljskog programa potrebna i podrška u vidu multimedijalnih volontera koji će svojim znanjem i opremom iz svijeta videa i fotografije zabilježiti nezaboravne kadrove s LJOF-a.  Svi zainteresirani, mogu se javiti na službeni kontakt organizatora: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Uz sve adrenalinske izazove iz kategorija biciklističkih i trkačkih disciplina, natjecatelje ove godine ponovno očekuje i disciplina precizno slijetanje „Kosača“.

Paraglideri oprez – Očekuje vas Precizno slijetanje Kosača

U subotu, 25. svibnja u 9:00h, iskusni paragliding letači iz Ljubuškog i regije okupit će se na poletištu „OBALE“, na zapadnom dijelu Butorovice, za spektakularno natjecanje u preciznosti slijetanja – Precizno slijetanje Kosača. Za sudionike starije od 18, ovo natjecanje nudi priliku da pokažu svoje vještine u nekoliko serija, ciljajući obilježena mjesta.

„Ne propustite prizor neba ispunjenog šarenim paragliderima i uživajte u uzbudljivoj atmosferi,“ poručuju iz Kluba  Paragliding Ljubuški koji je, već tradicionalno, organizator ovog spektakularnog sportskog izazova.

Novo natjecanje – LJOF STREETBALL 3X3

Ove godine LjOF organizira i jedno novo sportsko natjecanje. U nedjelju 26. svibnja, u popodnevnim satima, na festivalskom prostoru u blizini vodopada Kravica svi posjetitelji će moći uživati u atraktivnoj 3 na 3 košarci.

Juniorske ekipe, profesionalna podloga, koš i prateći sadržaj dodatni su motiv da posjetite LJOF u nedjelju 26. svibnja i uživate u atraktivnom LJOF streetball-u!

LJOF Memorijalna utrka kajacima profesor Žarko Bilić

I ove godine, u sklopu LJOF-a,  u petak, 24. svibnja, s početkom u podne, održat će se  Memorijalna utrka kajacima Profesor Žarko Bilić na rijeci Trebižat.  Utrka će biti revijalnog karaktera, a sudionici su studenti kineziološkog fakulteta u Mostaru gdje je profesor Žarko Bilić radio dugi niz godina. Održavanjem utrke i ove godine, organizatori iskazuju poštovanje prema profesori Žari, srčanom ljubitelju festivala LJOF.

Outdoor sajam LJOF

U sklopu festivala od 24. do 26. svibnja, svi posjetitelji će moći posjetiti i prigodni outdoor sajam sa zanimljivostima iz svijeta sporta i rekreacije.

Ljubuški Outdoor Festival ove godine bilježi rekordan interes za sva natjecanja, a i dalje se do 15. svibnja na festivalske discipline mogu prijaviti svi zainteresirani rekreativci i profesionalni sportaši.

 
index Instagram400x230 youtube