NAJAVA: Airsoft susret okupit će oko 200 sudionika u Ljubuškom

Nakon uspješne prošlogodišnje organizacije i promocije airsofta kao ekstremnog outdoor sporta, klub Airsoft „Hawk“ Ljubuški ponovno priređuje druženje na lokalitetu Kravica koje će se održati tijekom predstojećeg vikenda, 2. i 3. ožujka, prenosi Ljportal.

Igra koju će sudionici prezentirati trajat će 24 sata. Počet će u subotu u podne, a naziv susreta je „Operacija Datawave“.

„Sudjelovat će oko 200 sudionika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a za temu ovog događaja odabrali smo cyber rat između Amerike i Rusije. Na kraju susreta za sudionike ćemo pripremiti roštilj i tombolu te ćemo se družiti uz ručak i zajedničke priče oko samog događaja, što je u konačnici i cilj ovakvih susreta. Također, bit će to prilika da sudionici upoznaju i prirodnu ljepotu vodopada Kravica“, kazao nam je Jure Markota, predsjednik kluba Airsoft „Hawk“ Ljubuški.

Dodao je kako je u klubu trenutačno oko 20-ak članova te da airsoft kao timska igra ima sve više poklonika u BiH.
Valja naglasiti kako igrači prilikom igre moraju nositi zaštitnu opremu, odnosno posebne naočale od industrijskog polikarbonata. Također, moraju koristiti sigurnosnu riječ za prekid igre u slučaju da nešto pođe po krivu.

Inače, airsoft  korijene vuče iz Japana gdje se razvio kao zabavna timska igra. Procvat je doživio u SAD-u gdje je, uz paintball, postao vrlo popularna timska igra zbog svoje realističnosti, sigurnosti i pristupačnosti.

 
index Instagram400x230 youtube