Psihologinje i psihoterapeutkinje u Ljubuškom poslale ključne poruke o adolescenciji

Edukativna tribina  „Adolescencija kao raskrižje života – izazovi, problemi, mogućnosti i podrška“ održana je sinoć u ljubuškom Kulturnom centru.

O ovoj veoma bitnoj temi, o životnom razdoblju u kojem se događaju velike promjene, publici su govorile psihologinje i psihoterapeutkinje Ljubica Krišto, Doris Vlašić i Silvija Jučrević.

Tribina je započela s Doris Vlašić, psihologinjom, pedagoginjom, edukanticom dječje i adolescentne integrativne psihoterapije pod supervizijom koja je govorila o razdoblju adolescencije i njezinim glavnim obilježjima, kao i o utjecaju škole.

Ljubica Krišto, psihoterapeutkinja i psihološka savjetnica integrativne psihodinamske psihoterapije govorila je, pak, o odnosu roditelj/dijete, s osobitim naglaskom na granice u roditeljstvu, ali i o utjecaju medija na djecu.

Nakon Ljubice, nazočnima se obratila i  Silvija Jurčević, psihologinja i psihoterapeutkinja koje ih je upoznala s najčešćim poteškoćama mentalnog zdravlja kod adolescenata te podučila načinima brige o sebi i svom zdravlju.

Za glazbeni dio programa pobrinuli su se Lucija Bošnjak i Mihael Rašić, učenici Srednje glazbene škole Ljubuški, koji su izveli dvije točke na gitari i klaviru.

Program je vodila novinarka Dnevnog lista Antonela Marinović Musa.

Ovom prigodom najavljena je daljnja suradnja te gostovanje u drugim gradovima i općinama.

 
index Instagram400x230 youtube