Predstavljeno dvadeset knjiga fra Petra Ljubičića [FOTO]

U povodu 50 godina svećenstva fra Petra Ljubičića prvi je put javno predstavljeno njegovih 20 knjiga, koje su napisane i rasprodane. Knjige su predstavljene u Domu sv. Ante na Humcu, uz nazočnost 100 posjetitelja, a predstavljači su bili prof. dr. Ivica Musić, fra Gabrijel Mioč, glavni urednik Naših ognjišta, i don Ilija Drmić, urednik lista Crkva na kamenu. Moderatorica je bila Marina Lovrić.

Na koncu o knjigama je govorio i njihov autor fra Petar Ljubičić naglasivši kako je svih 20 knjiga napisao nadahnut duhovnim susretom s Gospom – Kraljicom Mira i Svetim pismom. Za glazbeni dio programa pobrinuo se Mislav Ramljak iz Ljubuškog.

Fra Petar Ljubičić rođen je 1946. godine. Služio je deset godina u župi Međugorje, mjestu u kojem se Gospa – Kraljica Mira ukazuje od lipnja 1981. godine.

Sabrina Čović Radojičić prvi put je došla u Međugorje 1989. godine, kad je imala 22 godine. Tada je upoznala fra Petra i istog je trena bila dirnuta njegovom ljudskom kvalitetom te su često surađivali na misijskim putovanjima, a i na molitvenim susretima te na knjigama i člancima, pa je napisala i knjigu o razgovorima s fra Petrom.

Gospina vidjelica Mirjana Dragičević prva će primiti deset Gospinih tajni te je ona 1983. odredila fra Petra Ljubičića kao onog koji će te tajne prenijeti u cijeli svijet. Na pitanje zašto je izabrao franjevački red, fra Petar je uz smijeh odgovorio kako mu  se sviđao habit.

 
index Instagram400x230 youtube