Ivica Ramljak s kolegama ribičima Živkom Mršićem i Ivanom Parlovom apsolutni pobjednik Proljetnog kupa u lovu na šarana i amura na Zelenom jezeru Ričice

Poznati ljubuški ribič, Ivica Ramljak, vratio se u nedjelju u Ljubuški s proljetnog kupa u lovu na šarana i amura u Prološcu s peharima za najveću ulovljenu ribu, najviše ulovljenih riba i najveću vaganu težinu riba, na Zelenom jezeru Ričice, koje je osvojio zajedno s kolegama ribičima Živkom Mršićem i Ivanom Parlovom.

Naime, Zeleno jezero Ričice od petka do nedjelje je bilo domaćin proljetnog kupa u lovu na šarana i amura, koji je održan u organizaciji ŠRD Šaran iz Prološca. Nastupilo je 16 ekipa, što je bio i maksimalan broj koji je organizator predvidio. Za razliku od prošlih godina, ove godine je broj štapova po ekipi smanjen sa šest na četiri, kako bi moglo nastupiti što više ekipa.

I.R._4.jpg

Ivica se na natjecanje prijavio na poziv mladih entuzijasta u šaranskom ribolovu, Živka Mršića i Ivana Parlova. Mršić i Parlov, iako još mladi ribiči, ali vrlo iskusni u šaranskom ribolovu, branili su prošlogodišnje prvo mjesto na tom natjecanju.

I.R.2.jpg
„ S obzirom da je Ivan imao svadbenih obiteljskih obveza ja i Živko morali smo jače pritiskati od samog početka natjecanja. Na kraju je spoj mladosti i iskustva donio odličan rezultat. Prvi dan smo bili izjednačeni s drugoplasiranom ekipom AMI, ali smo drugi dan znatno pojačali i rezultat nije izostao. Uspjeh je tim veći, sto su sve ostale ekipe bile domaćini na tom jezeru, pa tako poznaju svaki centimetar jezera, i moglo bi se reći svaku ribu. Prvi dan smo imali skoro istu težinu na vaganju s ekipom AMI, oni oko 30 kg, a mi oko 31 kg. Tada smo dali sve od sebe, odličnom primamom i izborom mamca. Riba je svima skoro stala dok smo mi nizali grizeve i to je rezultiralo ribom težine 9,4 kg, što mi je donijelo najveću ribu natjecanja. Ulovili smo još par riba težine oko 5 kg i otišli na ukupni ulov 54,4 kg. Tako smo osvojili pehare za najveću ribu, najviše ulovljenih riba i najveću vaganu težinu. Drugoplasirani AMI je ostao na oko 35 kg“, ispričao je Ramljak za naš Radio.

I.R.3.jpg

Ramljak je pun hvale za domaćine natjecanja i cjelokupno okružje u kojem se održao kup.
„Cijela organizacija je bila za svaku pohvalu. Kapa do poda za organizaciju natjecanja. Posebno bi istaknuo Nikolu Đereka, koji je najviše „povukao“. Prekrasno jezero, odlična tekma, vrhunsko druzenje. Čestitao bi svim natjecateljima na fer i jakoj borbi. Naročito drugoplasiranoj ekipi, koja nas je natjerala na brzinu više. Posebno hvala mojim suribičima Ivanu Parlovu i Živku Mršiću na pozivu, te na iznimnom gostoprimstvu i srdačnosti. Naravno, natjecanje je važno, ali cilj svega je druženje i nova poznanstva. Toga nije falilo ni ovoga puta. Na kraju moram istaknuti da ću iduće godine s istom ekipom pokušati obraniti naslov koji smo osvojili“, kazao je Ramljak.

I.R.1.jpg
Zamolio nas je da na kraju spomenemo kako je ljubuški kraj pun odličnih ribiča od kojih mnogi postižu odlične rezultate na brojnim natjecanjima u BiH i susjednoj RH.
Posebno je istaknuo Luku Zovaka koji je, kako kaže, prošle godine „drmao“ šaranskom ligom BiH, te Miju Borasa koji u Hrvatskoj spin ligi lagano „prošeta“ svako kolo lige u spinjanju pastrmke.

 
index Instagram400x230 youtube