FOTO: Mijin štand je nezaobilazno jutarnje odredište ljubuških domaćica

Na ljubuškoj tržnici kupci se uglavnom mogu zateći kod štandova s voćem i povrćem. Tako je bilo i ovog ponedjeljka, a ponedjeljkom, za Ljubušake od davnina pazarnim danom, kupaca je više negoli u ostatku tjedna.

Veoma je živo kod prodavača Mije Bebeka, bubnjara kultne Šuplje Stine, na čijem štandu je obilna ponuda, a prevladava ponajviše sezonsko voće i povrće, koje se i najviše traži tijekom cijele godine.

Uz redovite posjetitelje koji i bez kupnje podjele s njim dnevnu čašicu razgovora tu su i kupci, uglavnom domaćice koje dođu po namirnice za pripremu objeda i kojima je Mijin štand nezaobilazno jutarnje odredište, ali i stalni kupci tržnice s šireg područja Ljubuškog, kao i susjednih općina u Hrvatskoj. On već desetljeće prodaje poljoprivredne proizvode na tržnici i uglavnom nije nezadovoljan, no nada se boljim danima, barem onakvima kakva su bila nekad. Informira nas i o cijenama namirnica koje nudi.

Ukoliko kupac želi kupiti kilogram mahune za nju će izdvojiti 7 KM, dok je biža 6 KM. Po 5 KM po kilogramu ide paprika, raštika i patlidžan. Marku niže su rajčice/kavode, bostan i šalica jagoda. Luk (glavica), krastavac, tikvica, blitva su 3 KM po kilogramu, kao i naranča. Mladi kupus je 2 KM, a cijena mladog ljubuškog krumpira je 2 KM po kilogramu, a toliko koštaju i jabuke. Bebek dodaje kako je potražnja kupaca trenutačno najveća za krumpirom, kapulom, mahunom i sezonskom salatom.


 

 
index Instagram400x230 youtube