Održana konferencija za medije povodom trećeg izdanja LJOF-a

Povodom održavanja trećeg izdanja LJOF-a (Ljubuški Outdoor Festival) održana je konferencija za medije na kojoj su organizatori predstavili ovogodišnju manifestaciju koja će se održati od 25. do 28. svibnja.

O festivalu su govorili Ante Ilić u ime organizatora JP Parkovi d.o.o., direktor JP Parkovi d.o.o. Nikica Vučić, v.d. direktorica Turističke zajednice grada Ljubuškog Veronika Pinjuh, ispred Atletskog kluba Ljubuški Vladimir Pokrajčić, ispred Biciklističkog kluba Ljubuški Josip Ramljak, ispred Paragliding kluba Ljubuški Branimir Mandić i ispred GSS Ljubuški Milenko Dropuljić.

Organizatori su kazali kako će oko 800 natjecatelja sudjelovati na festivalu, a zbog visokog vodostaja rijeke Trebižat iz sigurnosnih razloga upitno je održavanje memorijalne utrke kajacima, koji će vjerojatno biti otkazan.

IMG_3025.JPG

U četvrtak, 25. svibnja, u 20 sati u dvorani Kulturnog centra Ljubuški bit će otvaranje festivala i outdoor tribina s vrlo zanimljivim gostima koji se bave aktivnim turizmom u regiji.

Outdoor sajam počinje u petak kod vodopada Kravica sa zanimljivim radionicama iz svijeta sportskog penjanja, vodenih sportova, paraglidinga, speleologije, biciklizma itd. i traje tri dana festivala. Dječje utrke do 1 km u biciklizmu i trčanju počinju u petak u 17 sati kod vodopada Kravica, sudjelovanje je besplatno, a djeca će dobiti poklon paket sponzora kao i medalju za sudjelovanje. Također, u petak u večernjim terminima, na platou iznad Kravice nastupaju bendovi glazbene škole Ljubuški te bend Psihomodo Pop iz Zagreba.

Nadalje, u subotu od 9 sati počinje paragliding natjecanje u preciznom slijetanju ''Kosača'' te u popodnevnim satima dvije trkačke discipline: polumaraton ''Dva slapa'' i ljubuška desetka ''Scunasticus''. Nakon trkačkih disciplina svi posjetitelji festivala moći će uživati u nastupu Željka Bebeka i njegovog benda, također na platou iznad Kravice.

U nedjelju svi koji se prijave imati će priliku u jutarnjim satima krenuti s planinarskim vodičima prema najvećem vrhu u Ljubuškom – Vrlosinj 956 metara nadmorske visine. Nedjelja je također rezervirana za biciklističke utrke ''STIPE'' i ''MARA'', a koje polaze s vodopada Koćuša malo prije podneva.

IMG_3034.JPG

Svi posjetitelji festivala, čiji je glavni partner Džajić Commerce, moći će uživati u zanimljivim sadržajima koje nudi outdoor sajam, u zanimljivim natjecanjima i glazbenim poslasticama.

Organizatori trećeg izdanja LJOF-a su JP ''Parkovi Ljubuški'' d.o.o., Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškoga, Biciklistički klub ''Ljubuški'', Paragliding klub ''Ljubuški'', Hrvatski atletski klub ''Ljubuški'', GSS Ljubuški, Foto klub ''Fokus'' i Udruga ''Trebižat'' Ljubuški.

Poslijednja izmjena danaPetak, 19 Svi 2023 13:29
 
index Instagram400x230 youtube