Stanje sigurnosti u Ljubuškom: U 2022. godini manje prekršaja, ali više prometnih nezgoda

Stanje sigurnosti na području Ljubuškog u 2022. godini bilo je na zadovoljavajućoj razini. Potvrdila je to PU Ljubuški u informaciji koju je obznanila na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća.

U usporedbi s 2021. godinom, u prošloj je zabilježen manji broj prekršaja protiv javnog reda i mira za 11 posto te su ukupno izdana 54 prekršajna naloga.

Kada je riječ o prometnim nezgodama, u 2021. godini evidentirane su 153, a u protekloj 184. Lakše ozljede zadobilo je 138 osoba, 4 teže, a 2 osobe su smrtno stradale. Ukupan broj prometnih nezgoda povećan je za 20 posto.

U informaciji stoji i to kako su djelatnici PU Ljubuški izvršili kontrolu nad 11800 vozila i vozača. Pod utjecajem alkohola zatečena su 232 vozača, bez položena vozačkog ispita 21, dok su 62 vozila isključena iz prometa zbog isteka registracije. Bez sigurnosnog pojasa vozilom su upravljale 334 osobe, njih 69 koristilo je mobitel tijekom vožnje, alkotestirano je 1160 osoba te su provedene 33 akcije pojačane kontrole prometa.

Na području za koje je nadležna PU Ljubuški zabilježeno je 47 kaznenih djela od kojih je rasvijetljeno 13 te 1 iz prethodnog razdoblja.

Radeći na sprječavanju nedopuštenog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, pronađene su i oduzete različite vrste pušaka, pištolji te više komada raznog streljiva.

U 2022. godini, usporedo s obavljanjem redovnih policijskih poslova, intenzivno su se provodile aktivnosti na stvaranju organizacijskih, kadrovskih, materijalno-tehničkih i zakonodavno-pravnih pretpostavki u cilju povećanja kvalitete rada policije.

O svim aktualnim događajima i poduzetim mjerama PU Ljubuški redovno upoznaje i javnost, što doprinosi većem povjerenju i boljoj suradnji policije i cjelokupne zajednice.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list

 
index Instagram400x230 youtube