Zoran Herceg o Džigarijadi: “Pozivamo sve ljubitelje dobre hrane da dođu”

U Crvenog Grmu se broje dani do početka druge po redu Džigarijade, međunarodnog natjecanja u pripremi janjeće i kozleće džigarice.

Natjecatelji će dobiti namirnice za spremanje džigarice, a planirano je da se okušaju razni timovi kako bi vidjeli tko zna bolje spremiti džigaricu.

Prijave zainteresiranih traju do 29. rujna pozivom na brojeve 063-970- 406 i 092-247 -9535, a natjecanje će se održati u subotu – 1. listopada, u pečenjarnici Bingo u Crvenom Grmu.

Bit će to jedno lijepo druženje uz kuhanje i kušanje jela.

Zoran Herceg, vlasnik pečenjarnice Bingo i glavni i odgovorni organizator Džigarijade poziva sve ljubitelje dobre hrane da se prijave kao natjecatelji, ili da dođu kao gosti probati razne vrste džigerice.

„Natjecanje je dobilo ime po džigarici, to je starinsko jelo. Prvo međunarodno natjecanje u spremanju džigarice smo imali 2019. godine, korona nas je spriječila proteklih par godina, pa tako nastavljamo ove godine. Ove godine imamo drugu po redu Džigarijadu, pozivamo sve koji znaju kuhati i spremati džigaricu da se prijave na natjecanje.  Prve godine smo imali 16 ekipa, čak smo imali ekipe koje su došle iz Poljske, Austrije, Slovenije i Dalmacije. Naravno, bio je tu i velik broj domaćih ekipa. Bile su tu ekipe naših poznatih restorana kao što su Ohio, ekipa iz Čitluka „Mala kuća“, ekipa motela Kiwi iz Gruda, bilo je i pojedinaca koji znaju kuhati, a bili su željni dobre zabave“, ističe Herceg.

I ove godine ocjenjivački sud čine poznata imena, džigerice će kušati i ocjenjivati poznati hrvatski alpinist Stipe Božić, poznati književnik i gastro stručnjak Veljko Barbieri, te Zvonko Pervan, poznati vrgorski ugostitelj.

 
index Instagram400x230 youtube