Najava: “Nevidljivi ljudi, zanemareni glasovi” u četvrtak u hotelu Bigeste u Ljubuškom

Info centar Europske unije u Bosni i Hercegovini poziva Vas da se uključite u kampanju “EU za tvojaprava”, u okviru koje organiziramo događaj “Nevidljivi ljudi, zanemareni glasovi”, u Ljubuškom, Bihaću, Srebrenici i Istočnom Sarajevu. 

Cilj  događaja “Nevidljivi ljudi, zanemareni glasovi” jeste kreirati dijalog i razumijevanje između ljudi, promovirati toleranciju i prava osjetljivih skupina koristeći koncept razgovora „ljudska biblioteka“ što podrazumijeva sudjelovanje osoba koji predstavljaju ljudske knjige i učesnike događaja koji čitaju njihove priče

Događaji nastoje osnažiti ljudska prava i dati priliku pripadnicima ranjivih skupina da razgovaraju o poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću.

Danijela Kegelj (“Vedri osmijeh”) i Jasna Rebac (“Ružičnjak” – Los Rosales) govorit će o radu s djecom s posebnim potrebama. Ivica Pavlović (Udruženje paraplegičara) i Harisa Memić (OSI) predstavit će svoja životna iskustva kao pripadnici ranjivih skupina, a o osnaživanju žena u današnjem društvu općenito moći ćete razgovarati sa Žanom Alpezom (Udruga Pravi put).

„Biblioteke“ će sudionicima predstaviti svoje osobne priče, ali i pokušati dočarati kako život izgleda iz neke druge perspektive – ranjivih i marginaliziranih skupina.

Događaj u Ljubuškom bit će u Gradskoj kavani, Hotel Bigeste,

četvrtak 16.12. s početkom u 19,00h.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

EU Info ured u Mostaru

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 
index Instagram400x230 youtube