Ljubuški kreće u obnovu Gradske galerije

Grad Ljubuški je raspisao javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za adaptaciju i rekonstrukciju Gradske galerije.

Procijenjena vrijednost nabavke bez PDV-a iznosi 318.000 KM, a predviđen je i postupka e-aukcije.

Rok za izvođenje radova je šest mjeseci od dana zaključenja ugovora.

Planirano je izvođenje zemljanih radova, zatim građevinskih radova (betonski, zidarski, izolaterski, krovopokrivački, keramičarski, bravaski, limarski...) kao i instalacija vodovoda i kanalizacije, ugradnja sanitranih uređaja i drugo.

Raspisivanju tendera je prethodilo donošenje odluke o rebalansu proračuna Grada Ljubuškog koju je usvojilo Gradsko vijeće početkom prosinca 2021.

"Zahvaljujući povećanju proračuna povećava se izdvajanja za obnovu cesta i prometnica, a Grad kreće i u jednu novu investiciju. Riječ je o obnovi Gradske galerije u centru Ljubuškog za koju se izdvaja 380.000 KM", priopćili su iz Grada Ljubuškog.

"Na rashodovnoj strani smo uvrstili obnovu Gradske galerije, to je zgrada preko puta Osnovne škole Marka Marulića, gdje je bila prva ljubuška ljekarna. To je jedna prelijepa zgrada koja će sada biti obnovljena. Mislim da Ljubuški zaslužuje jedno takvo mjesto gdje će se mladi okupljati, izlagati svoje slike i radove", pojasnio je gradonačelnik Vedran Markotić i dodao kako su već osigurali sredstva za sufinanciranje obnove.

Ponude za objavljeni tender se primaju do 5. siječnja 2022. godine do 10.45 sati, a detalji se mogu pogledati OVDJE.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 15 Prosinac 2021 12:22
 
index Instagram400x230 youtube