Međunarodni nogometni sudac Ivan Bebek održao tribinu u Ljubuškom

Na poziv predsjednika Udruge nogometnih sudaca Županije ZH-e Gorana Paradžika u Ljubuškom je javnu tribinu održao poznati hrvatski nogometni sudac Ivan Bebek.

Iako još relativno mlad (ima 44.godine) iza Bebeka je veliko iskustvo, kako na domaćim travnjacima tako na europskim terenima. U Hrvatskoj Prvu nogometnu ligu sudi već dvadeset i jednu godinu, a čak 295 puta bio je glavni sudac. Osamnaest godina ima međunarodnu licencu, a šesnaest puta sudio je Ligu prvaka.

Na tribini u hotelu Bigeste govorio je o glavnim karakteristikama i kriterijima koje bi svaki sudac trebao imati ako želi postići cilj. Bilo je zanimljivo slušati predavanje suca koji je prošao i „sito i rešeto“, o naporima koje treba uložiti da bi se postao kvalitetan sudac, od tjelesne pripreme, praćenja aktualnih događanja, pa sve do psihološke pripreme.

Nakon izlaganja u kojem je sažeto rekao sve što je mislio da treba reći bilo je nekoliko aktualnih i zanimljivih pitanja na koje je spremno odgovorio. Prisutni su bili suci iz, ponajprije ŽZH-e, ali i iz cijele BiH jer je među njima bilo i onih koji su „potegnuli“ iz Srednje Bosne, a bilo je i nogometnih stručnjaka i djelatnika koji su željeli čuti što poznati sudac ima reći.

Gostovanje ovog suca, inače Ljubušaka iz Veljaka, imalo je svrhu osnažiti projekt „Postani nogometni sudac“ koji se provodi u Županiji i cijeloj Bosni i Hercegovini. Organizator je bila Udruga nogometnih sudaca ŽZH-e, a pokrovitelj Ministarstvo financija ŽZH-e.

 
index Instagram400x230 youtube