Obilježena 27. godišnjica pogibije brigadira Ante Primorca

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i služenom svetom misom zadušnicom, u nedjelju je u Kašču obilježena 27. godišnjica pogibije brigadira Ante Primorca.

Vijence su položili i svijeće zapalili obitelj i rodbina pokojnog Ante, pripadnici udruge PPN Ludvig Pavlović, predstavnici Grada Ljubuškog, predstavnici Županije Zapadnohercegovačke, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ljubuški, prijatelji i suborci.

Svetu misu zadušnicu služio je don Marin Skender, župnik župe Šipovača-Vojnići.

Dan ranije, u subotu, izaslanstvo Grada Ljubuškog i pripadnici udruge PPN Ludvig Pavlović položili su vijenac i zapalili svijeću na mjestu pogibije pokojneg Ante.

Brigadir Ante Primorac rođen je 16. listopada 1966. godine u selu Kašče. Na samom početku Domovinskog rata, postaje pripadnik dobrovoljačke jedinice – pukovnije “Kralj Tomislav”, koja je poslije preustrojena u elitnu jedinicu HVO-a “Ludvig Pavlović”.

Prilikom oslobađanja doline Neretve teško je ranjen, ostao je 70-postotni invalid, poslije dolaska s liječenja, odbio je i samu pomisao na odlazak u invalidsku mirovinu, te otišao ponovo braniti rodnu grudu.

Nesebično je žrtvovao svoj mladi život, 7. studenoga 1994. na Cajuši, na Kupresu. Ante, tada 28-godišnjak, drugi zapovjednik elitne postrojbe “Ludviga Pavlovića”, poginuo je od granate srpskoga agresora tek nekoliko dana nakon oslobađanja Kupreške visoravni, ispred hotela AdriaSki.

IMG_4565.JPG

IMG_4571.JPG

IMG_4576.JPG

IMG_4588.JPG

 
index Instagram400x230 youtube