U radnoj posjeti Gradu Ljubuškom boravili predstavnici Hrvatskih voda

Sastanak na temu sustava javne odvodnje na području Grada Ljubuškog te drugih aktivnosti vezanih uz zaštitu izvorišta Prud održan je u četvrtak u zgradi gradske uprave u Ljubuškom.

Na poziv gradonačelnika Vedrana Markotića sastanku su nazočili direktorica Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana u Hrvatskim vodama Irina Putica, voditeljica Vodnogospodarskog ispostava za mali sliv “Matica” Iva Kuzmanić, direktor JP Parkovi d.o.o. Ljubuški Nikica Vučić i pomoćnik Gradonačelnika Željko Perić.

Sudionici sastanka razgovarali su o aktivnostima na izgradnji oborinske i kanalizacijske mreže na zapadnoj obilaznici vezanih za potpisani Sporazum o izgradnji sustava javne odvodnje na području Grada Ljubuškog te drugim aktivnostima vezanim uz zaštitu izvorišta Prud. Sporazumom je definirana prva zona izgradnje kanalizacijskog sustava čija je vrijednost 5.8 milijuna kuna čime će Ljubuški poboljšati kanalizacijsku mrežu istodobno doprinoseći zaštiti izvorišta. Hrvatske vode osiguravaju 80% sredstava, a Grad Ljubuški i Javno poduzeće Parkovi 20% sredstava.

Također, razgovarano je i o aktivnostima na uređenju kanala Parilo – Brza Voda – Muratovac na kojem je planirana i druga faza obnove u dužini od 1,6 kilometara te o realiziranom projektu izgradnje vodovodnih objekata na na vodovodu Ljubuški, Niska zona, podsustav Vojnići – Vodice – Dole – Greda – Mijaca.

Gradonačelnik Markotić i direktor Vučić zahvalili su predstavnicima Hrvatskih voda na potpori aktivnostima kojima će Grad Ljubuški značajno unaprijediti i proširiti kanalizacijsku mrežu, kao i na dosadašnjoj pomoći pri realizaciji projekata na vodovodnom sustavu te je izražena obostrana želja za nastavkom suradnje.

 
index Instagram400x230 youtube