Klobuk: Kardinal Vinko Puljić blagoslovio kapelicu u rodnoj kući Petra Barbarića [video]

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je svečano blagoslovio kapelicu u rodnoj kući časnog sluge Božjeg Petra Barbarića u Šiljevištu u Klobuku.

Na misnome slavlju u Šiljevištu koncelebriralo je mnoštvo svećenika, a kardinal Puljić se na početku zahvalio pokojnom Stanku Barbariću koji je pomagao razne crkvene projekte, te koji je u rodnom Šiljevištu uredio svetište svoga prastrica Sluge Božjeg Petra Barbarića i potom ga sa okolnim imanjem darovao Crkvi.

Klobučki župnik fra Robert Jolić je istaknuo kako se na ovom mjestu često slave mise.  

„Raduje me i najava da će i uzoriti kardinal dio svojih umirovljeničkih dana provoditi ovdje u Šiljevištima“, istaknuo je Jolić.  

Kardinal Puljić se u propovijedi posebno osvrnuo na vrijednosti pravilnog obiteljskog odgoja.  

„Svi mi smo odnjihani u kolijevci obiteljskog ozračja i tu smo zapravo naišli na prvu školu vjere, ovdje u ovoj kući naš časni sluga Petar je prvu školu svršio, školu vjere. Učio je upravo da je Bog svet, da su Božje zapovijedi svete i to je ponio u život. U svakoj obitelji gdje se istinski odgaja da Božja bude na prvom mjestu, da su Božje zapovijedi važnije od svih svjetskih sila, to je sigurna škola za rasti u svetosti. Da on to ovdje nije primio, ne bi u Travniku umro na glasu svetosti. Da nije ovdje bila kuća molitve, ne bi on postao ovo što je postao. U svakoj kući gdje se istinski moli, gdje se istinski vjeruje, gdje se Božja drži, lako Bog pozove…“, rekao je, među ostalim, u propovijedi kardinal Puljić.

Misi i blagoslovu kapelice su nazočili mnogobrojni mještani i hodočasnici, svećenici iz Hercegovine i Bosne, kao i brojni politički dužnosnici.

Nakon mise uslijedio je domjenak.

 
index Instagram400x230 youtube