Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva boravio u Ljubuškom

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sa suradnicima sastao se u Ljubuškom s gradonačelnikom Vedranom Markotićem i predstavnicima Seljačkog saveza FBiH.

U Ljubuškom je sufinacirana izgradnja hladnjača i skladišnih kapaciteta i sustava za navodnjavanje. Pored toga podržana je nabavka 76 plastenika i start paketa za 48 poljoprivrednih proizvođača na području Grada Ljubuškog.

“Ovom prilikom želim da izrazim zadovoljstvo s realiziranim projektima i podrškom poljoprivrednim proizvođačima s federalne razine, a razgovarali smo i o budućim zajedničkim aktivnostima s ciljem stvaranja boljih uvjeta za bavljenje poljoprivredom na području Ljubuškog”, rekao je gradonačelnik Markotić.

“Veliki broj realiziranih projekata i ulaganja u izgradnju hladnjača i skladišnih kapaciteta, rješavanje pitanja navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, nabavku protivgradne zaštite, sortirnica i lakirnica, kao i integrinje malih poljoprivrednika u lance vrijednosti dobri su preduvjeti za veću konkurentnost poljoprivrednih proizvođača. Pozivam sve lokalne zajednice da iskoriste mogućnosti novog Projekta poljoprivrednog razvoja i ruralnih preduzeća kako bi poljoprivredni proizvođači ostvarivali veće prihode i imali bolje životne uvjete u ruralnim područjima”, istakao je ministar Dedić tijekom današnje posjete.

Na jučer održanoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH data je suglasnost na sporazum o financiranju Projekta poljoprivrednog razvoja i ruralnih preduzeća, tako da se u drugoj polovini ove godine očekuje početak njegove realizacije. Navedenim projektom otvaraju se mogućnosti za nova ruralna poslovanja boljim povezivanjem i integriranjem tvrtki, organiziranjem i integriranjem malih poljoprivrednika u lance vrijednosti i njihovo povezivanje sa komercijalnim tržištima.

 
index Instagram400x230 youtube