Uposlenica Doma zdravlja Ljubuški: Ovi tjedni su baš udarni, ali mi dajemo sve od sebe

U Ljubuškom se situacija s korona virusom i dalje ne popravlja, raste broj oboljelih koji traže liječničku pomoć, a mnoge obitelji su u izolaciji.

Preko 350 osoba je pozitivno, te se ovih dana očekuje i porast tog broja.

No, kakvo je stanje u Domu zdravlja Ljubuški provjerila je naša novinarka u razgovoru s Antonijom Spajić, laboratorijskom tehničarkom, koja je u DZ Ljubuški zaposlena već dvije godine.

“Radimo, kako se kaže, punom parom, dnevno bude preko 150 pacijenata. Ovi tjedni su baš udarni, ali mi i dalje dajemo sve od sebe. Iako je situacija loša, susrećemo se s lošom kliničkom slikom kod ljudi, sve je više hospitaliziranih… i dalje se borimo da se sve odradi kako treba i na vrijeme.

Naravno, ima i onih pacijenata koji su bez nekih značajnih simptoma, ali su ljudi općenito preplašeni i nervozni, a neki i nestrpljivi” kaže Spajić.

Na pitanje gdje je najviše posla, odgovara da je to u Odjelu za lab. dijagnostiku, Covid ambulanti, Odjelu obiteljske medicine, Odjelu radiologije i Hitnoj pomoći.

“Iako je zaista puno posla iza nas, ali i ispred nas, mi dajemo sve od sebe, pauze tijekom rada praktično i nemamo, samo da se sve završi i da sve stignemo. Iscrpljeni jesmo, ali smo i dalje svi tu i koliko god je teška ova situacija, vjerujemo da će se ubrzo stanje popraviti” zaključila je Spajić.

 
index Instagram400x230 youtube