Više osoba iz Ljubuškog tijekom boravka na Jadranu bilo u kontaktu s pozitivnim osobama

U današnjem izvještaju za Radio Ljubuški dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, te član gradskog i županijskog Kriznog stožera govorio je o situaciji s koronavirusom u Ljubuškom.

Kako je kazao, u petak je laboratorijski potvrđen još jedan slučaj infekcije koronavirusom te trenutno u Ljubuškom ima šest zaraženih osoba.

Posljednji slučaj je vezan za boravak na hrvatskoj obali te predstavlja uvoz infekcije na naše područje, objasnio je dr. Landeka.

„Imamo nažalost još nekolicinu osoba iz Ljubuškog koje su nam prijavile da su tijekom rada na Jadranu ili noćnih izlazaka bile u kontaktu s pozitivnim osobama. Sve te osobe kao i kontakti oboljele osobe od petka stavljene su u samoizolaciju i pratimo razvoj ove situacije. Apeliramo na sve mlade ljude koji su prošli tjedan bile na sličnim mjestima, posebno na jadranskoj obali da prate svoje kontakte minimalno sedam dana, da nose propisnu zaštitnu opremu na radnim mjestima te da se jave svom liječniku ili gradskom sanitarnom inspektoru odmah kad primijete bilo kakve simptome. Nažalost, otvara nam se jedno veliko žarište na takvim mjestima, a imamo puno ljudi koji su proteklih dana bili na takvim mjestima i zato pozivamo na oprez“, rekao je dr. Landeka.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 17 Kolovoz 2020 14:39
 
index Instagram400x230 youtube