Informatička obuka za nastavno osoblje sa područja Ljubuškog

Uoči početka nove školske godine u organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa nastavno osoblje sa područja Zapadnohercegovačke županije aktivno radi na pripremama za novo obrazovno razdoblje sukladno novim smjernicama koje uključuju i ponovnu mogućnost održavanja online nastave.

U Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom danas počinje informatička obuka za nastavno osoblje sa područja grada.

Polaznici, prosvjetni djelatnici će ovisno o stupnju znanja proći kroz osnovni i napredni tečaj informatike, a isti će držati profesori informatike uposleni u školama.

Kroz naprednu obuku polaznici će biti upoznati sa radom u virtualnim učionicama kako bi se u potpunosti pripremili za početak nove školske godine.

Nastava u našoj županiji počinje 7. rujna a po riječima resorne ministrice Ružice Mikulić „U Zapadnohercegovačkoj županiji moguć je scenarij u kojem bi se kombinirala online i redovna nastava, nastava u ovoj županiji počinje 7. rujna ukoliko ne dođe do velikog pogoršanja stanja kada je u pitanju širenje koronavirusa. Pripremili smo se na normalnu nastavu, na nastavu u učionicama. Imamo modul između online nastave i nastave uživo“.

Napomenut ćemo kako je ova obuka organizirana u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru i Zavodom za odgoj i obrazovanje.

 
index Instagram400x230 youtube