Grad Ljubuški i Dom zdravlja Ljubuški uputili izraze sućuti povodom smrti časne sestre Muriel Geisler

Istaknuto Grad Ljubuški i Dom zdravlja Ljubuški uputili izraze sućuti povodom smrti časne sestre Muriel Geisler

Grad Ljubuški i Dom zdravlja Ljubuški uputili su izraze sućuti povodom smrti časne sestre Muriel Geisler, humanitarke koja je sa svojom Humanitarnom organizacijom „Sv. Josip Radnik“ iz Chicaga sagradila dva staračka doma i hospicij te uspjela pomoći brojnim izbjeglicama i ljudima u potrebi ovoga kraja.

Poštovani žitelji našeg Grada, dragi prijatelji,

tijekom jučerašnjeg dana nas je rastužila vijest o smrti velike prijateljice cijele Hercegovine, a na poseban način Grada Ljubuškog, časne sestre Muriel Geisler.

Časna sestra Muriel je u vihoru rata došla u Hercegovinu te zajedno sa svojom suradnicom Mary Walsh, preko Udruge St. Joseph The Worker LTD sa sjedištem u New York-u, izgradila je i podarila najugroženijima i teško bolesnima Dom za starije i nemoćne Sv. Josip radnik i Hospicij Božanskog milosrđa u Ljubuškom, Dom za starije i nemoćne osobe u Ravnom, a kraj radova na objektu za djecu s poteškoćama u razvoju u Čitluku, nažalost nije dočekala među nama.

Iako je bila osoba niskog rasta, imala je veliko i otvoreno srce za druge, spremno za osmijeh u svakom susretu. Svoj život je posvetila Bogu i pomaganju onima kojima je pomoć najpotrebnija, pa je iz tog razloga svoj rodni Boston, prije 28 godina zamijenila Međugorjem i Ljubuškim. Kada to sve skupimo u nekoliko riječi, mogli bismo reći, bila je naša Majka Tereza.

Ovim putem, u ime svih građana Grada Ljubuškog te u ime svih djelatnika Doma zdravlja Ljubuški, a na poseban način djelatnika koji rade u Hospiciju Doma zdravlja Ljubuški, želimo članovima obitelji pokojne časne sestre Muriel, pripadnicama redovničkog reda Sisters of Our Lady of the Cenacle iz New York-a, gđi. Mary Walsh, svim članovima Udruge St. Jospeph the Worker LTD te ostaloj rodbini i prijateljima, uputiti izraze naše iskrene sućuti povodom njene smrti, ali isto tako prenijeti izraze naše duboke zahvalnosti na svim dobročinstvima koja nam je podarila.

Smrt nas ne može razdvojiti, vrijeme nas dijeli, samo na čas.
Sjećanja ne mogu otići, ona su vječno živa za nas.

v.d. gradonačelnika Vedran Markotić i ravnatelj Ivan Landeka

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 23 Srpanj 2020 10:51
 
index Instagram400x230 youtube