Karamatić odgovorio Banožiću: Borili smo se za Hrvatsku i za Herceg-Bosnu

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić kazao je kako se HVO borio za konstitutivnost pohvalivši pri tom HDZ Hrvatske koji je na razini EU konstitutivnost uspio prikazati važan čimbenik bh. politike.

Na njegovu izjavu reagirao je Mario Karamatić, koji je predsjednik HSS-a u BiH. Banožića je nazvao karijernim uhljebom koji nema pojma o čemu govori istaknuvši da se HVO borio za Hrvatsku i Herceg-Bosnu, a ne za, kako kaže Banožić, konstitutivnost, piše Bild.ba.

- Kada karijerni uhljeb progovori o stvarima o kojim nema pojma ali eto red je da nešto kaže pošto je sada na poziciji na kojoj jeste.. Nije istina uvaženi ministre, borili smo se za Hrvatsku a kada smo shvatili da nećemo biti dio iste borili smo se za svoju Herceg Bosnu. Borili i izborili.

Riječ konstitutivnost smo prvi puta čuli kada nas je HDZ obmanuo obećanjima i natjerao da ukinemo Herceg Bosnu, te nas nakon toga u Daytonu izručio na milost i nemilost Bošnjacima, Srbima i međunarodnoj zajednici u tvorbi nazvanoj BiH. Sada je kao veliki uspjeh HDZ a nakon toliko godina sustavnog tlačenja prava BiH Hrvata od strane Bošnjaka, Srba, međunarodne zajednice i službenog Zagreba što je ponovo u nekom dokumentu spomenuta konstitutivnost. Hvala RH, hvala HDZ, hvala Ministre ali ako je to maksimalni domet pomoći koju možemo od vas očekivati, parafrazirat ću, ne pomagajte više, izgibosmo - napisao je na Facebooku Karamatić.