Vapaj četvorice svećenika u istini i ljubavi [video]

Don Jozo Mužić, Dražen Marija Vargašević, karmelićanin, fr. Nikola Leopold Noso i fra Mario Knezović uputili su vapaj u ljubavi i bratskoj istini.

Ističu da žele biti podrška svojim poglavarima kako bi našli najbolji model snalaženja u ovome izazovnom vremenu. Ovim video i pisanim porukama svećenici žele dati doprinos istini, poštivanju savjesti i autentičnoj slobodi – u ljubavi, odgovornosti i poštovanju prema svakom čovjeku i u sinovskoj odanosti Crkvi i njezinim poglavarima.

Kao svoj doprinos svećenici nude plod osobnog istraživanja i svjedočenja i pozivaju na argumentirani dobronamjerni dijalog. Prilozi odražavaju i uzajamni dijalog autora u njihovoj različitosti te ne predstavljaju njihovu zajedničku izjavu. Svaki od svećenika govori i piše u svoje ime.

Autori vjeruju da istina – povezana s ljubavlju – ima snagu oslobođenja i da je ključna za izlaz iz velikih prijetnji čovjekovu dostojanstvu – na opće dobro društva. Svećenici žele izraziti duhovnu blizinu svima koji ju traže i trebaju, svima koji tjelesno, moralno i duhovno trpe i svojim razumijevanjem i blizinom potvrditi da su svećenici uzeti od ljudi i pozvani biti za ljude.

Sastavni dio video priloga su pisani tekstovi koji podrobnije i uz bilješke razlažu teme, a nalaze se na mrežnoj/internet stranici: www.fratar.net.