Svi smo mi sad Gabrijelina obitelj. Skupili smo pola milijuna kuna, idemo dalje

Index.hr u ponedjeljak je pokrenuo akciju “Index želja: Budimo sad svi Gabrijelina obitelj” s jednom idejom – Gabrijeli ne možemo vratiti roditelje i brata koji su kojoj nasilno i tragično oduzeti divljanjem bogataša,

ali joj možemo olakšati odrastanje i pomoći pri ulasku u samostalni život nakon punoljetnosti.

Prema jutrošnjim podacima, u manje od 45 sati akcije za Gabrijelu ste uplatili 541.028,51 kunu i 1441,00 euro, odnosno ukupno oko 552.000 kuna. Dosad je doniralo 2409 osoba. Najniža donacija je 2.50 kuna, a najviša 50.000 kuna. Više detalja o uplatama svaki dan se može vidjeti na stranicama Solidarne. To su dobre vijesti i hvala vam na svakoj donaciji.

Pola milijuna kuna zvuči puno i dosad prikupljeni iznos svakako će Gabrijeli olakšati djetinjstvo, no nije dosta. Gabrijela ima bake i djedove koji je vole, ali oni sami ne mogu biti jamstvo bezbrižnog odrastanja, kvalitetnog obrazovanja i samostalnog iskoraka u život nakon punoljetnosti.

Za to smo, u dogovoru s Gabrijelinim bakama i djedovima, zamislili ulaganje većeg dijela novca u investicijski fond, kako bi mu kroz narednih 15 godina vrijednost rasla dovoljno da si Gabrijela tada uplati odličan studij po svojoj želji, ili uloži novac u ono u što će željeti.

U tome joj neće moći pomoći roditelji, no možemo mi.

Oduzeto djetinjstvo

Gabrijela je 3-godišnja djevojčica koja je ostala bez obitelji u teškoj nesreći koja se dogodila 24. rujna kod Mostara, dok se s majkom, ocem i bratom u obiteljskom Renault Scenicu vraćala s izleta. Nesreću su izazvala dvojica lokalnih tajkuna koji su se BMW-om i Mercedesom utrkivali na cesti.

Gabrijelini roditelji i brat poginuli su na mjestu nesreće, dok je malena Gabrijela završila u bolnici životno ugrožena. Srećom, liječnici su joj spasili život, a mi smo odlučili, uz dozvolu njenih baka i djedova, pokrenuti akciju kako bismo Gabrijeli nadomjestili dio oduzetog bezbrižnog i sretnog djetinjstva.

Naša ljubav i briga za malenu Gabrijelu može joj osigurati budućnost i nadomjestiti barem dio roditeljske ljubavi i pažnje. Akciju smo tjednima pravno oblikovali kako bismo bili sigurni da će Gabrijela imati najbolju priliku i bez pomoći roditelja nakon punoljetnosti kvalitetno zakoračiti u samostalni život.

Kako možete pomoći Gabrijeli?

Akciju pokrećemo uz pomoć Zaklade Solidarna, koju smo odabrali zbog njezine pouzdanosti i besprijekorne povijesti u organiziranju humanitarnih akcija.

Gabrijeli možete pomoći direktnom donacijom na račun Zaklade Solidarna (Fond Desa i Jerko Baković) na sljedeće načine:

IBAN: HR6324020061500078383
Poziv na broj: 11-2022
Model (ako je potreban): 00
Opis plaćanja obavezno: Donacija za Gabrijelu
SWIFT (za uplate iz inozemstva): ESBCHR22

Uplatom preko koda*

Napomene

– Index tijekom prikupljanja novca neće novac držati na svojim računima, već će se novac nalaziti na računu Zaklade Solidarna, a potom će dio biti proslijeđen na Gabrijelin račun te će njime upravljati Gabrijelini skrbnici, dok će drugi dio biti uložen u investicijski fond, a čitav iznos će Gabrijeli biti na raspolaganju nakon 18. rođendana
– Index za svoj angažman u akciji uzima 0.0% prikupljenih sredstava

– Index je za Gabrijelu donirao 50.000 kuna
– Zaklada Solidarna za pokrivanje osnovnih troškova provedbe akcije uzima 5% prikupljenih sredstava. Troškovi koji se pokrivaju: bankovne naknade, financijsko praćenje akcije, ugovaranje, komunikacija s donatorima i ugovaranje donacija, izvještavanje javnosti, izvještavanje prema javnim tijelima (Gradski ured za socijalnu politiku i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Ministarstvo socijalne politike, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo financija, FINA) i dr.
– Akcija će trajati 30 dana od dana pokretanja ili dok se ne prikupe 3.5 milijuna kuna. Ako iznos premaši tu brojku, akcija će biti završena.

 
index Instagram400x230 youtube