U Vrgorcu izlaznost birača među najvećima u Hrvatskoj

I dok je u preko 80 gradova na izborima sudjelovalo manje od polovice birača, u sedam ih je na birališta izašlo preko 60 posto.

I na nedjeljnim izborima nastavio se trend neizlaska na izbore većine birača – prosječna izlaznost na lokalnim izborima i na ovim je izborima, gotovo u postotak isto kao i na prošlima, bila 46,83 posto što znači da je apstiniralo preko polovice birača, piše Gradonacelnik.hr.

Čak štoviše, u čak dvadesetak gradova na izbore je izašlo manje od 40 posto birača, a najniža izlaznost bila je u Gradu Pakracu u kojemu je na izbore izašlo tek 31,03 posto birača.

Rekorderi su Novalja, Ploče i Vrgorac koje tek par postotaka dijeli od za Hrvatsku nevjerojatnih 70 posto izlaznosti građana na birališta.

I na prošlim lokalnim izborima preko 50 posto birača izašlo je na birališta u Gradu Vrgorcu, pa ne čudi da su i na ovima među najangažiranijima.

U nedjelju je, tako, u Vrgorcu na izbore izašlo 67,86 posto birača i odmah su izabrali gradonačelnika, dosadašnjeg zamjenika gradonačelnika Ante Pranića, Milu Hercega koji je osvojio 56,44 posto glasova, a njihova Nezavisna lista mladih osvojila je i većinu u Gradskom vijeću.

 
index Instagram400x230 youtube