Objavljen javni poziv za prijavu projekata od interesa za Hrvate izvan RH

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je prvi javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2021. godinu.

Cilj ovog projekta je promicanje veza i jačanje suradnje Republike Hrvatske (RH) s Hrvatima izvan RH-a, očuvanje i jačanje nacionalnog identiteta, zaštita prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanje hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanje hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoć ugroženim pojedincima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Prijava projekata, odnosno prijava za pomoć ugroženim pojedincima podnosi se u elektroničkom i papirnatom obliku.

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je 30 dana od dana objave javnog poziva i traje zaključno do 17. ožujka 2021. godine.

Detaljne informacije o uvjetima javnog poziva mogu se pronaći na internetskoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske www.hrvatiizvanrh.gov.hr/natjecaji-574/574.

 
index Instagram400x230 youtube