Istraga u slučaju pogibije obitelji Krstić iz Mostara, još uvijek traje...

Istraga u slučaju pogibije obitelji Krstić iz Mostara, još uvijek traje.

Preživio je jedan član četveročlane obitelji, nakon stravične prometne nesreće koja se dogodila u rujnu u naselju Buna kod Mostara. Odgovor institucija na pitanje: Postoji li sumnja da su tri člana obitelji Krstić stradala zbog neodgovornosti drugih sudionika u prometu?, do danas nemamo.

Humanitarna akcija

Policijsko izvješće davno je dostavljeno Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, koje već tri mjeseca predano radi na predmetu.
Tužiteljstvo HNŽ i dalje poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje, te da su provedena sva naložena vještačenja. Također, saslušani su svjedoci-sudionici prometne nezgode i u tijeku je analiza prikupljene dokumentacije, dostavljene uz policijsko izvješće, kao i nalaza provedenih vještačenja, a planirano je saslušanje još određenih svjedoka koji mogu dati korisne informacije o ovom tragičnom događaju, glasi poruka iz Tužiteljstva.

Preiživjela djevojčica Gabrijela Krstić ima bake i djedove, ali oni sami ne mogu biti jamstvo bezbrižnog odrastanja, kvalitetnog obrazovanja i samostalnog iskoraka u život nakon punoljetnosti. Zbog toga je, sukladno dogovoru s njima, dio prikupljenog novca isplaćen na Gabrijelin račun dok će drugi dio biti uplaćen u fond kako bi mu u narednih 15 godina vrijednost rasla, da si Gabrijela tada uplati studij po želji ili uloži novac u ono u što će željeti.

Njezini roditelji i brat poginuli su na mjestu nesreće, dok je malena Gabrijela završila u bolnici s ozljedama opasnim po život. Srećom, liječnici su joj spasili život. Podsjetimo, djevojčica je s ozljedama opasnim po život bila hospitalizirana u ovoj bolnici.

Što kaže Zakon?

Podsjećamo, Krstići su stradali nadomak kuće, kada se u njih, pod još neutvrđenim okolnostima, direktno zabio automobil BMW X5, kojim je upravljao Mate Primorac, koji je, također, poginuo.

On je, kako se dosad iznosilo, nepropisno pretjecao, uslijed utrkivanja s prijateljem s kojim je prethodno nazočio privatnoj zabavi. U kobnom trenutku, Primorac je udario u Mercedes, kao i automobil BMW kojim je upravljao L. Š. (22), a na koncu se svom silinom zabio u Renault Scenic u kojem su bili Krstići.

Član 336. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine za djela koja ugrožavaju sigurnost javnog saobraćaja zbog omamljenosti ili opasne radnje, a koja su završila smrtnim ishodom predviđa kazne zatvora od jedne do osam godina.

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 28 Prosinac 2022 12:38
 
index Instagram400x230 youtube