Podignuta optužnica za prodaju duhana u Ljubuškom

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Roso Jurice, rođenog 1992. godine u Splitu, nastanjen u SR Njemačkoj, ranije nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH i R Hrvatske, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je, tijekom 2017. i 2018. godine, kao ovlašteno lice u pravnom licu-poduzeću “Venus” d.o.o. Ljubuški, iako je znao da je promet duhana i duhanskih proizvoda dozvoljen samo poduzećima i osobama registriranim za tu vrstu prometa, u namjeri stjecanja nezakonite imovinske koristi vršio kupovinu, prodaju i prometovanje duhana praćeno isplatama novca u gotovini i nakon toga uplaćivanog na račune.

Optužnicom su obuhvaćeni kupovina, prodaja i transporti duhana u više desetina pojedinačnih slučajeva, u količini od oko 144 tone u vrijednosti od oko 899 tisuća KM, na čemu je optuženi stekao nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 52 400 KM.

Optuženi se tereti za krivično djelo nedopuštena trgovina iz člana 212. u stjecaju sa krivičnim djelom  – pranje novca iz člana 209.  Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Navode optužbe Tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem 24 svjedoka, jednog stručnog vještaka, kao i prilaganjem više desetina dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 
index Instagram400x230 youtube