FUP uhitio Posušana zbog pljačke zlatare u Međugorju

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su dana 12.6.2021. godine, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije,

poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode osobu inicijala M.Č. (1981.) iz Posušja, zbog krivičnog djela ‘Razbojništvo’ iz člana 239. stav 3. KZ FBIH, a u vezi sa članom 33. ‘Pomaganje’ KZ FBIH.

On je zajedno sa još dvije osumnjičene osobe sudjelovao u počinjenju krivičnog djela dana 14.6.2012. godine u Međugorju, na štetu zlatarske radnje, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita, u vrijednosti od 42.910 KM.

U počinjenju navedenog krivičnog djela, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane osumnjičenih osoba, što je dovelo do smrti osobe inicijala M.D. (1961.) rođenog na Kosovu, nastanjen u Međugorju.

Navedena akcija je provedena uz asistenciju pripadnika Granične policije BiH, te je osoba kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, navodi se iz Ureda za informiranje FUP-e.

 
index Instagram400x230 youtube