Za vikend u Hercegovini oblačno vrijeme s kišom

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U većem dijelu zemlje pada susnježica ili snijeg, na jugu je kiša. 

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan Sedlo 0; Livno i Sokolac 1; Drvar i Jajce 2; Bihać 3; Bugojno, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 4; Banja Luka, Grude i Sarajevo 5; Bijeljina, Gradačac, Mostar i Trebinje 6; Ljubuški 7; Stolac 8; Neum 10°C.

Danas jače naoblačenje sa zapada usloviće većinom susnježicu i snijeg, u nizinama može padati i kiša. Padavine su većinom prije podne. Poslije podne lokalno po Bosni može pasti malo kiše. U poslijepodnevnim satima većinom djelomično smanjenje oblačnosti, na jugu zemlje razvedravanje. Danas vjetrovito u cijeloj zemlji. U jutarnjim satima je jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11°C.

U subotu, 29.02.2020.
U Bosni i Hercegovini prije podne mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti i magle.
U drugoj polovini dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. 
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

U nedjelju, 01.03.2020.
U Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina je u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak. Snijeg može padati samo na planinama. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu i u Krajini do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C.

 
index Instagram400x230 youtube