SBB ulazi u vlast sa SDA na državnoj i federalnoj razini

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) je na današnjoj sjednici odlučilo da će SBB biti dio vladajuće koalicije na razini države BiH i njenog entiteta FBiH, potvrdila je potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović.

Nakon što je Predsjedništvo SDA uputilo otvoreni poziv SBB-u da uđe u vlast sa SDA i DF-om na razini institucija BiH i entiteta FBiH zasjedalo je Predsjedništvo SBB-a koje je razmatralo poziv SDA. 


Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović obratila se javnosti nakon sjednice stranačkog rukovodstva ističući da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku, potvrđujući tako da SBB ide u vlast. Iako je očekivano da će se medijima obratiti predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, to se ipak nije dogodilo.

Na pitanje da li je bilo govora o županijskim vladama, ona je rekla da SBB ostaje pri tome da su županijske vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Sarajevske županije. 

Novinari su pitali hoće li Fahrudin Radončić biti ministar sigurnosti BiH, a Arapović je kazala da odluka nije donesena i da će SBB u narednom periodu odlučiti koga će delegirati u Vijeće ministara BiH. 

Kako kaže, SBB je autorizirao svoju delegaciju i u narednom periodu njihovi funkcioneri sjest će za pregovarački stol kako bi se definirali principima na kojima će biti provođeni procesi. 

"Ti razgovori su bitni i trebaju se ticati principa i ciljeva, dakle tko, kada i gdje će što raditi", rekla je Arapović. 

 
index Instagram400x230 youtube