Vijeće ministara BiH održalo izvanrednu telefonsku sjednicu zbog povećanog dolaska migranata

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj telefonskoj sjednici zadužilo je Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo obrane BiH za postupanje u skladu sa zaključkom 2. redovite sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim priljevom migranata u BiH.

Suglasnost za glasovanje državljana Slovenije, Rumunjske i Poljske u BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je pojedinačne suglasnosti za organiziranje glasovanja državljana Republike Slovenije, Rumunjske i Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, a u povodu održavanja izbora za članove Europskog parlamenta.

Državljani ove tri države mogu glasovati 26. svibnja 2019. godine u svojim diplomatsko-konzularnim predstavništvima na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Provođenje zakona o konkurenciji

Vijeće ministara BiH donijelo je Rješenje o imenovanju Arijane Regoda-Dražić za predsjednika Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine na mandatno razdoblje od jedne godine, počev od l. lipnja 2019. godine.

Radi se o redovitom imenovanju sukladno Zakonu o konkurenciji, kojim je utvrđeno da Vijeće ministara BiH svake godine, na prijedlog Konkurencijskog vijeća, imenuje predsjednika iz reda članova, a na razdoblje od jedne godine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 
index Instagram400x230 youtube