Pozivaju se nezaposlene žene iz Hercegovine da sudjeluju u programu za zapošljavanje

Pozivaju se nezaposlene žene iz Hercegovine da sudjeluju u programu za zapošljavanje Foto: Freepik

Udruga SARA započelo je implementaciju projekta fokusiranog na pružanje podrške dugoročno nezaposlenim ženama pri njihovom ulasku ili povratku na tržište rada.

Iz Udruge su pozvali sve zainteresirane poziva da se prijave na sudjelovanje u projektnim aktivnostima.

Ovaj projekt, koji financira Ambasada Švedske, uz podršku Svjetske banke, Udruga SARA provodi u suradnji s agencijom Kolektiv (MojPosao.ba).

Kroz projekt će se za dugoročno nezaposlene žene s područja Hercegovine organizirati program za zapošljavanje koji će uključivati dva ključna segmenta – trening za traženje posla i individualno savjetovanje s ciljem njihovog osposobljavanja za uspješno pronalaženje zaposlenja.

Programom će se ojačati komunikacijske vještine sudionica, pripremit će ih se za tržište rada i realizaciju intervjua za posao, prenijet će im se ključni savjeti za pripremu kvalitetnog životopisa, ali i pomoći u identifikaciji kompetencija kojima već raspolažu, a koje su tražene na tržištu rada.

Treninzi će se organizirati u različitim terminima i različitim gradovima u Hercegovini sukladno broju prijava, a individualna savjetovanja će se realizirati uživo ili putem online komunikacijskih kanala u skladu s potrebama i mogućnostima korisnica. Nakon sudjelovanja u ovim aktivnostima, nezaposlene žene će imati priliku biti povezane s potencijalnim poslodavcima uz podršku agencije Kolektiv, a kroz projekt će moći ostvariti i druge benefite – plaćenu obuku na radnom mjestu, pokrivanje troškova vrtića u trajanju do tri mjeseca za jedno dijete, itd.

Pravo sudjelovanja u projektu imaju sve žene koje su nezaposlene 12 mjeseci ili duže i/ili one koje su prijavljene na Službu za zapošljavanje 12 mjeseci ili duže i/ili one koje su primile socijalnu pomoć ili naknadu, bez obzira na njihov stupanj obrazovanja.

Sve zainteresirane žene mogu se prijaviti na ovom linku, a u slučaju potrebe za dodatnim informacijama ili pomoći prilikom popunjavanja obrasca mogu kontaktirati tim Udrugu SARA na +38761343572. Sudjelovanje u svim aktivnostima je u potpunosti besplatno.

 
index Instagram400x230 youtube