Za vikend u BiH temperature do 36 °C, od ponedjeljka nova promjena vremena

Za vikend u BiH temperature do 36 °C, od ponedjeljka nova promjena vremena IKS portal

Više vrijednosti temperatura očekuju se od 7. srpnja, a na krajnjem jugu temperature rastu i do 40 stupnjeva

Nakon nestabilnog vremena koje je vladalo posljednjih nekoliko dana za vikend nas očekuje stabilizacija vremenskih prilika.

danas u subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Tijekom dana ponegdje u planinskim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stupnja.

U nedjelju će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Razvojem naoblake ponegedje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 36 stupnjeva.

Slično vrijeme očekuje se i u ponedjeljak, a tijekom dana moguće je povećanje naoblake te kiša tijekom noći. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 32 stupnja.

Kako stoji u dugoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, od 2. do 4. srpnja postoje izgledi za slabije i povremene pljuskovite oborine, posebno u središnjim, sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim predjelima zemlje.

Od 4. srpnja do kraja prognoznog razdoblja - 12. srpnja u BiH se očekuje stabilno, sunčano i toplo vrijeme. Do 6. srpnja u Bosni minimalne jutarnje temperature kretat će se od 15 do 20, u Hercegovini od 17 do 22 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 30 do 35 °C. Više vrijednosti temperatura zraka očekuju se od 7. srpnja s minimalnim temperaturama od 19 do 24 u Bosni, u Hercegovini od 21 do 26 °C i maksimalnim diljem zemlje od 33 do 38 °C, a na krajnjem jugu i do 40 °C. 

 
index Instagram400x230 youtube