Premijer Nikšić, dopremijer Kraljević i ministrica Katić na otvaranju Glavnog poštanskog logističkog centra HP-a Mostar

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, zamjenik premijera i ministar financija Toni Kraljević, te federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, prisustvovali su danas otvaranju novoizgrađenog Glavnog poštanskog logističkog centra Hrvatske pošte (HP) d.o.o. Mostar.

Podsjetivši da Vlada Federacije BiH ima većinski udio u HP-u Mostar, ministrica Katić dodala je kako se raznim modalitetima pokušava pomoći u sufinanciranju poštanskih operatera za usluge slanja pošte kao njihove osnovne djelatnosti.

- Logistički centar je od iznimne važnosti ne samo za Hrvatsku poštu Mostar, već i za cjelokupni razvoj logističkog sektora u Bosni i Hercegovini. Njegova izgradnja doprinosi boljoj povezanosti i konkurentnosti našeg tržišta - kazala je ministrica Katić.

Iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija naglasili su da izgradnja ovog objekta predstavlja značajan iskorak i odgovor na rastuće zahtjeve tržišta, te da se radi o kapitalnoj investiciji HP-a Mostar i važnom koraku za razvoj logističkih kapaciteta u Bosni i Hercegovini.

Na svečanosti je istaknuto da će ovaj centar značajno unaprijediti logističke usluge, posebno u segmentu brze dostave paketa.

Svečanost otvaranja obilježena je presijecanjem vrpce, te obilaskom objekta uz prisustvo brojnih zvanica, među kojima su bili i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, te predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

 

.

 
index Instagram400x230 youtube