Danas u BiH promjenjivo i nestabilno vrijeme, ponegdje i kiša

Ujutro i prijepodne ponegdje na sjeveru očekuje se povremena slaba kiša ili pljusak. U ostalim krajevima vrijeme će biti promjenjivo i uglavnom oblačno uz sunčana razdoblja.

Od sredine dana očekuje se jako naoblačenje na jugu i jugozapadu, koje će se poslijepodne proširiti na ostale krajeve donoseći kišu i grmljavinske pljuskove.

Moguće je lokalno nepogodno vrijeme, s obilnim padalinama i povremenom pojavom tuče.

Prema večeri i tijekom noći na srijedu, oborine će postupno prestati, iako će povremeno kiša i grmljavinski pljuskovi i dalje biti mogući lokalno na sjeveru.

Na krajnjem jugu veći dio dana prevladavat će promjenjivo vrijeme, uz izmjenu sunčanih i oblačnih razdoblja te povremenu prolaznu kišu i grmljavinske pljuskove.

Puhat će slab do umjeren sjeverni do sjeveroistočni vjetar, kasnije tijekom dana promjenjiv, povremeno i pojačan. U Hercegovini se očekuje slab do umjeren jugozapadni vjetar.

Jutarnje temperature zraka bit će od 16 do 21 stupanj Celzijev, u višim predjelima oko 12 stupnjeva. Dnevne temperature kretat će se od 23 stupnja na jugozapadu do 32 stupnja na sjeveroistoku i krajnjem jugu, dok će u višim predjelima biti oko 21 stupanj Celzijev, prenosi pogled.ba.

U srijedu 26. lipnja 2024. u Bosni i Hercegovini promjenljiva oblačnost i dalje nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i tuča u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C, na jugu zemlje do 34 °C.

U četvrtak 27. lipnja 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 °C, na jugu zemlje do 21 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C.

U petak 28. lipnja 2024. u Bosni i Hercegovini prevladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17 °C, na jugu zemlje do 20 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 °C.

U subotu 29. lipnja 2024. u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 °C, na jugu zemlje do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 °C, na jugu zemlje do 35 °C,  stoji u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

 
index Instagram400x230 youtube