Obilježen „Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk“

Jučer je na Trgu širokobrijeških žrtava, povodom 7. veljače, Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, položen vijenac i zapaljene svijeće za sve stradale žrtve Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Grad Široki Brijeg je donio Odluku o obilježavanju 7. veljače Danom sjećanja na pobijene franjevce i puk, a Županija Zapadnohercegovačka Odluku o proglašenju 7. veljače Danom sjećanja – spomendana - na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ispod križa, koji je simbol muke i smrti, položen je vijenac i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Svijeće su zapalili izaslanstva Grada Širokog Brijega, Županije Zapadnohercegovačke, Hrvatskog narodnog sabora i predstavnici braniteljskih udruga.

Uz nazočnost predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, intonirana je hrvatska himna „Lijepa naša“ te održana kratka molitva koju je predvodio vicepostulator „Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće“, fra Miljenko Mića Stojić.

 
index Instagram400x230 youtube