Konferencija PR, Media & Sports Days: Umjetna inteligencija generira promjene

Osmo izdanje međunarodne znanstveno-stručne konferencije PR, Media & Sports Days posvećeno umjetnoj inteligenciji u odnosima s javnošću, medijima i sportu počelo je bogatim programom na Sveučilištu u Mostar.

„Mi smo ovu godinu posvetili umjetnoj inteligenciji smatrajući da umjetna inteligencija generira nove promjene. Mi je gledamo kao šansu, kao priliku, a ne kao prijetnju. Ali razmišljamo i o etičkim standardima“, naglasio je rektor  Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić u uvodnom obraćanju. U ime suorganizatora video obraćanjem su sudionike pozdravili rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. Marin Milković te prorektorica za znanost Sveučilišta primijenjenih znanosti Inland Norveška prof. dr. sc. Stine Grønvold dok je predsjednik Organizacijskog odbora konferencije doc. dr. Marijan Primorac službeno otvorio konferenciju.

„AI i PR: nova era kreativnosti?“ tema je kojom je prof. dr. Tomislav Volarić otvorio radni dio konferencije s naglaskom na odnos umjetne inteligencije i odnosa s javnošću, ali i drugih industrija. PR Sekcija obilježena je panelom na temu „Umjetna inteligencija u odnosima s javnošću – trendovi i perspektive“ u kojem su sudjelovali prof. dr. Zoran Tomić, prof. dr. Gordana Tkalec sa Sveučilišta Sjever i doc. dr. Đorđe Obradović sa Sveučilišta u Dubrovniku.
 
Kao i svake godine, posebna pozornost je posvećena studentima. Devet studentskih timova iz Mostara, Beograda, Dubrovnika, Zagreba i Koprivnice sudjelovalo je u Studentskoj sekciji te su zanimljivim studijama slučaja i različitim pristupima istražili fenomen umjetne inteligencije.
Na marginama konferencije, uoči svečanoga otvaranja predstavljena je knjiga "Umjetna inteligencija u obrazovanju i robotici“ prof. dr. Tomislava Volarića i prof. dr. Borisa Crnokića, a uz autore o knjizi je govorio doc. dr. Daniel Vasić.
Organizacijski odbor konferencije je i ove godine nagradio istaknute pojedince. Plaketu za izuzetan doprinos razvoju odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija u Jugoistočnoj Europi dobili su prof. dr. Miro Radalj, prof. dr. Tomislav Volarić, Vladimir Vegar, Tonina Ibrulj i Tomislav Damnjanović, dok je plaketu za dugogodišnju potporu i promociju u organiziranju PR, Media & Sports Days University of Mostar konferencije dodijeljena prof. dr. Draženu Barbariću i prof. dr. Marinu Milkoviću.
 
U okviru prvoga dana održana je i radionica "Alati umjetne inteligencije u odnosima s javnošću"  koju je vodio Hrvoje Ljubić, voditelj Centra za umjetnu inteligenciju Sveučilišta u Mostaru koji je sudionicima predstavio različite alate umjetne inteligencije koji se mogu koristiti u svakodnevnom radu s posebnim naglaskom na aspekt odnosa s javnošću i novinarstva, ali i alate koji studentima mogu biti korisni.
 
Program Konferencije traje tri dana te je prijenos moguće pratiti putem Livestreama s linkom dostupnim na službenoj web stranici konferencije prdays.sum.ba i društvenim mrežama konferencije.
 
index Instagram400x230 youtube