"Čapljina u Tanjuru" prezentirala najfinije od Hercegovine

U Čapljini je i ove godine održana tradicionalna manifestacija "Čapljina u Tanjuru". Ova manifestacija, koja je okupila veliki broj posjetitelja, bila je posvećena bogatoj hercegovačkoj kulinarskoj tradiciji i običajima.

Hercegovačke delicije

Na Trgu kralja Tomislava lokalni ugostitelji su postavili svoje štandove i pripremili širok spektar domaćih specijaliteta. Mirisi su se širili zrakom, a posjetitelji su imali priliku kušati autentične hercegovačke delicije – od hercegovačke tave, preko odojka s polama krumpira, pa sve do friganog šarana. ''Došli smo iz Ljubuškog, stvarno sve pohvale za organizatore. Hrana je preukusna. Svaki zalogaj odisao je ljubavlju i pažnjom koja je uložena u pripremu hrane'', kaže za Bljesak.info Marija iz Ljubuškog.

Osim gastronomskog užitka, Čapljina u Tanjuru pružila je posjetiteljima i priliku da upoznaju lokalne proizvođače i njihove proizvode. Štandovi su bili prepuni domaćih proizvoda, meda, maslinovog ulja, voćnih rakija i drugih tradicionalnih proizvoda hercegovačkog kraja. Posjetitelji su mogli razgovarati s proizvođačima, saznati o procesu proizvodnje i okusiti različite proizvode, a mnogi su odabrali i kupili suvenire kako bi ponijeli sa sobom dio hercegovačke tradicije.

Ljepota i raznolikost

Tijekom manifestacije, organizirani su i razni programi koji su predstavljali bogatu baštinu i običaje ovog područja, kao i radionice za mlade. Tradicionalna hercegovačka glazba i plesovi razveseljavali su atmosferu, a izložbe starih zanata i ručnih radova prikazivale su vještinu i talent lokalnih umjetnika. Posjetitelji su se također mogli upoznati s tradicionalnim hercegovačkim nošnjama i običajima kroz prezentacije i radionice.

''Održavanje manifestacije Čapljina u Tanjuru nije bilo moguće bez podrške lokalne zajednice, ugostitelja, proizvođača i svih koji su sudjelovali u organizaciji. Njihova predanost očuvanju tradicije i promociji hercegovačke kulture doprinijela je nezaboravnom iskustvu za sve posjetitelje'', kažu za Bljesak.info organizatori.

''Čapljina u tanjuru'' je ne samo gastronomski događaj, već i prilika da se istakne ljepota i raznolikost hercegovačke kuhinje, ali i da se cijeni i čuva bogata baština i običaji ovog područja. Ova manifestacija je dodatno ojačala ponos lokalnog stanovništva i privukla pažnju turista koji su otkrili čari hercegovačke kulture i gastronomije.

''Čapljina u tanjuru'' će i dalje ostati događaj koji će se s veseljem očekivati svake godine, spajajući ljubitelje hrane, tradicije i ljepote hercegovačkog kraja na jednom mjestu.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 05 Lipanj 2023 08:40
 
index Instagram400x230 youtube