U sklopu projekta „Otporna granica“ provedeno studijsko putovanje u Republici Hrvatskoj

JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG vodeći partner prekograničnog programa Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) u projektu „Povećanje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica“, u suradnji s partnerima u projektu Upravom civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Općinom Herceg Novi (Crna Gora) organizirala je od 31. svibnja do 2. lipnja studijsko putovanje u Republiku Hrvatsku.

 Sudionici studijskog putovanja osim predstavnika JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG, Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Općine Herceg Novi bili su predstavnici gradova Široki Brijeg i Ljubuški.

Trodnevno studijsko putovanje kao jedna od aktivnosti projekta „Povećanje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica“ obuhvatilo je posjetu Nastavnom središtu za osposobljavanje operativnih snaga vatrogastva za JI Europu u Vučevici koje je u izgradnji, obilazak i prezentaciju Državnog vatrogasnog operativnog centra Divulje (Split), te obilazak i prezentaciju Centra za obuku interventnih službi - Šapjane kod Rijeke.
 
Posjete Nastavnom središtu za osposobljavanje operativnih snaga vatrogastva, Državnom vatrogasnom operativnom centru i Centru za obuku interventnih službi pružilo je sudionicima studijskog putovanja nova saznanja o organiziranosti vatrogastva i provedbi projekata prekogranične suradnje iz područja zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj, a koja će zasigurno biti od pomoći budućim projektima prekograničnog programa IPA III iz područja sustava zaštite i spašavanja i vatrogastva kao sastavnog dijela navedenog sustava.
 
index Instagram400x230 youtube